„Gelbėkit vaikus“ koncerte Ukrainos vaikams paaukota rekordinė suma – 418 154 eurai

  • Teksto dydis:

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ ir LNK televizija penktadienio vakarą surengė dvyliktąjį paramos koncertą, kuris šį kartą buvo skirtas ne tik padėti sunkumų patiriančiose šeimose augantiems ir organizacijos dienos centrus lankantiems Lietuvos vaikams, bet ir į šalį atvykstantiems Ukrainos vaikams.

Rūpestis jais, siekiant jiems grąžinti vaikystę, – svarbiausias „Gelbėkit vaikus“ tikslas nuo karo Ukrainoje pradžios. Jam Lietuvos gyventojai LNK tiesiogiai transliuoto koncerto metu iš viso paaukojo 418 154 eurus. Tai didžiausia suma, surinkta per visus iki šiol vykusius „Gelbėkit vaikus“ koncertus, teigiama LNK pranešime.

„Dvidešimt antrųjų pavasaris atėjo su labai žiauriu, bjauriu nužmogėjusios Putino Rusijos veidu. Ir šis karas atima vaikystę iš Ukrainos vaikų, todėl visi vaikai, kurie patenka į Lietuvą, yra mūsų vaikai ir mūsų pareiga – padėti kiekvienam. Ir tai darome visi, visokiais būdais, taip pat – ir dienos centrai, kuriuose dirba „Gelbėkit vaikus“ savanoriai. Mes visi, kiekvienas, turime pasirūpinti ir Lietuvos, ir Ukrainos vaikais, kad jų vaikystė išliktų saugi ir laiminga“, – koncerto metu sakė ilgametė jo globėja, kadenciją baigusi Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dalintis gerumu bei aukoti koncerto metu kvietė ir visas būrys garsių šalies atlikėjų: Evelina Sašenko, Vaidas Baumila, Katažina Zvonkuvienė, Gabrielius Vagelis, Marius Jampolskis ir Irūna Puzaraitė-Čepononienė, Ieva Zasimauskaitė, Dainotas Varnas, Bjelle, Jurijus Veklenko, seserys Kleopatra, Sofija ir Julija Vasilevskytės, muzikinio projekto 3D narės Aistė Pilvelytė ir Vaida Genytė, „Lietuvos balso“ finalininkės Jessica Samuolytė ir Milėja, grupės „Queens of Roses“, „Baltos varnos“, „El Fuego“.

Aukoti „Gelbėkit vaikus“ bei padėti Ukrainos vaikams ir po koncerto galima toliau skambinant trumpaisiais paramos numeriais: 1407 – auka 3 Eur, 1416 – auka 5 Eur, 1415 – auka 10 Eur ir Aukok.lt – neribota suma, skelbia LNK.

 


Šiame straipsnyje: Gelbėkit vaikuskaras Ukrainojepaaukojo Ukrainos vaikamsDalia GrybauskaitėLNK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių