„Gazprom“ atliekamas tyrimas gali būti naudingas ir Europai

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Europos Komisijos (EK) pradėtas antimonopolinis tyrimas prieš Rusijos dujų milžiną „Gazprom“ turėtų būti naudingas pačiai Rusijai, jei ji nori tapti civilizuota prekybos partnere kitoms šalims.

„Šis tyrimas mums iš tiesų labai naudingas. Manau, jis naudingas visai Europai ir pačiai Rusijai. Rusija turi pradėti civilizuotai prekiauti. Būti civilizuota partnere visoms šalims, todėl, kad ji ką tik įstojo į Pasaulio prekybos organizaciją. Taigi, pačiai Rusijai tapti civilizuota ekonominio bendradarbiavimo dalyve tarptautinėje erdvėje yra labai naudinga“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė D.Grybauskaitė.

Ji išreiškė viltį, kad EK tyrimo Rusija nepriims jautriai.

„Aš tikiuosi, kad ir pati Rusija priims šį tyrimą be ypatingų jautrumų - kaip galimybę ir šansą tapti skaidria, patikima partnere visai Europai“, - tvirtino prezidentė.

D.Grybauskaitės teigimu, Lietuva už „Gazprom“ tiekiamas dujas permoka.

„Mes jau seniai kalbėjome ir matėme tą dominuojančią padėtį Europoje, mūsų regionas buvo ir yra įsitikinęs, kad mokame daug brangiau negu turėtume mokėti, praktiškai mokame politinę, o ne finansinę ar ekonominę kainą už dujas. Ir matau, kad Europa pradeda realiai žiūrėti ir ginti visos Europos šalių vartotojų interesus. Tai labai gerai“, - patikino ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių