G. Nausėda VSD vadovo pavaduotoju antrai kadencijai paskyrė V. Mažeiką

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotoju antrai kadencijai paskyrė Vaidotą Mažeiką.

Kaip antradienį pranešė Prezidentūra, šalies vadovas dekretą pasirašė atsižvelgdamas į VSD direktoriaus Dariaus Jauniškio teikimą.

V. Mažeika antrajai penkerių metų kadencijai skiriamas nuo spalio 15 dienos.

Prezidentas jau anksčiau antrai kadencijai į pareigas skyrė VSD direktorių D. Jauniškį ir jo pavaduotojus Kęstutį Budrį bei Remigijų Bridikį.

„Sveikinu ligšiolinius pokyčius VSD ir raginu departamento vadovybę tęsti darbus prioritetinėse nacionalinio saugumo srityse. Tegul organizacijos pertvarkos ją sustiprina ir garantuoja didesnį veiklos efektyvumą bei visapusišką atitiktį įstatymams“, – pranešime sakė šalies vadovas.

Pasak Prezidentūros, V. Mažeika yra baigęs istorijos ir pedagogikos studijas Vilniaus pedagoginiame institute, 1999 metais Vytauto Didžiojo universitete ir Lietuvos istorijos institute jam suteiktas daktaro mokslo laipsnis.

Tais pačiais metais V. Mažeika pradėjo karjerą VSD, o 2015-aisiais buvo paskirtas VSD direktoriaus pavaduotoju.

Pasak G. Nausėdos, VSD šiuo metu orientuojasi į žymiai platesnį grėsmių ir pavojų spektrą nei prieš penkerius metus, o kitoms valstybės institucijoms tai reiškia geresnes galimybes priimti tikslesnius ir greitesnius sprendimus, remiantis patikima žvalgybine informacija.

Prezidentūra nurodo, kad prezidentas iš VSD vadovybės tikisi, jog antroje kadencijoje ši sėkmingai tvarkysis „ne tik su įprastomis, Lietuvos geopolitinės padėties sąlygotomis grėsmėmis, bet ir su naujais iššūkiais, kuriuos kuria dinamiška tarptautinio saugumo situacija“.

G. Nausėda pabrėžia, kad pandemijos, technogeniniai ir ekologiniai pavojai yra tos naujos sritys, kurias žvalgyba privalo aprėpti, laiku nustatyti grėsmes ir apie jas įspėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kodel ne Matuleviciu ? jis nors kazka teigiamo padarytu?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių