Fiasko: referendume iš anksto balsavo vos 0,81 proc. visų rinkėjų

  • Teksto dydis:

Referendume dėl žemės pardavimo draudimo užsieniečiams iš anksto balsavo 20,4 tūkst., arba 0,81 proc. visų rinkėjų. Tai – triskart mažiau nei per prezidento rinkimus.

Referendume dėl žemės pardavimo draudimo užsieniečiams iš anksto balsavo 20,4 tūkst., arba 0,81 proc. visų rinkėjų. Tai – triskart mažiau nei per prezidento rinkimus.

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, 12,4 tūkst. rinkėjų balsavo iš anksto savivaldybėse, o dar 8 tūkst. - specialiuose paštuose. Užsienyje esančiuose kariniuose vienetuose balsavo 91 Lietuvos pilietis.

Didžiausias aktyvumas per išankstinį balsavimą buvo Neringoje - čia savo valią pareiškė 2,14 proc. rinkėjų, o mažiausias Mažeikių rajone, kur balsavo 0,43 proc. rinkėjų.

Balsuoti iš anksto savivaldybėse trečiadienį ir ketvirtadienį galėjo rinkėjai, kurie sekmadienį negalės atvykti į savo rinkimų apylinkę.

Trečiadienį prasidėjęs balsavimas specialiuosiuose paštuose dar tęsiasi penktadienį. Čia gali balsuoti rinkėjai, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos, globos ar laisvės atėmimo įstaigose, atlieka karo tarnybą. Taip pat penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose.

Balsavimo aktyvumas referendume kol kas triskart mažesnis nei per gegužę vykusių prezidento rinkimų metu. Per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas prezidento rinkimuose savo valią buvo pareiškę 2,97 proc. rinkėjų.

Iš viso referendume savo nuomonę gali pareikšti 2,532 mln. Lietuvos piliečių. Referendumas laikomas įvykusiu, jei jame dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų rinkėjų.

Šį sekmadienį vyksiančiame referendume gyventojai turėtų pasakyti, ar sutinka, kad dirbamą žemę būtų draudžiama parduoti užsieniečiams bei juridiniams asmenims, taip pat, ar bet kokiam kitam referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. piliečių parašų.

Kad referendumas įvyktų, jame turi balsuoti 50 proc. piliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas>protams

Vytautas>protams portretas
Ne klausimai suplakti, o jūsų smegenėlės neįgalios.

pas mane tas pat

pas mane tas pat portretas
prabalsavau uz komentarus,o perkrovus puslapi mano balsavimo nebesimato ir balsuoti jau nebeleidzia - DEMOKRATIJA :)

šliužiniam komentatoriui

šliužiniam komentatoriui portretas
Tamsta negilaus mąstymo, čiuožiate paviršiumi, nes per lengvas pasinerti giliau :) Prie ko čia rusai ? Tiesiog eilinių lietuvių perkamoji galia šiuo metu yra per menka konkuruoti. Mąstantys žmonės tai supranta, na, o plevėsoms vienodai, kai bambalis alaus drumsčia matyti realius vaizdus. Neidami balsuoti, atiduosite į rankas tautos žemelę nesąžiningiems oligarchams arba putinoidams, tenorintiems iš lietuvių padaryti eilinę "dūrą". Kas mąsto normaliai, supranta, kad dar ne laikas tokiam savo žemių išpardavimui. Pasaulis dar ne tas, kad taip naiviai patikėtume melui.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių