VTEK nutraukė tyrimą dėl Alytaus mero skirtų piniginių išmokų savo patarėjui

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį posėdyje nusprendė nutraukti tyrimą dėl Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio skirtų piniginių išmokų savo patarėjui, anksčiau pažeidusiam tarnybinę etiką.

„Komisija tyrimą nutraukė, kadangi nenustatė akivaizdžių duomenų, kurie tiesiogiai patvirtintų, jog skatindamas savo patarėją meras žinojo apie jo padarytus šiurkščius pažeidimus, kai anksčiau patarėjas ėjo tarybos nario pareigas“, – BNS sakė komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Jos teigimu, Alytaus meras nebuvo informuotas apie patarėjo padarytus pažeidimus, kai šis dar buvo tarybos nariu.

„2019 metais patarėjui einant tarybos nario pareigas buvo konstatuoti šiurkštūs pažeidimai ir N. Cesiulis tuo metu dar nebuvo meras bei tuo metu jam dar negaliojo pareiga vykdyti interesų derinimo kontrolę. Kai tapo meru, N. Cesiulis apie tuos pažeidimus nebuvo informuotas, o kaip tarnautojas tas patarėjas nebuvo pažeidęs įstatymo“, – teigė VTEK atstovė.

Pasak E. Ivanauskaitės, komisija tyrė aplinkybes, kai 2019-2020 metais meras priėmė tris potvarkius, kuriais patarėją skatino Kalėdų proga, taip pat skyrė 300 eurų premiją kolektyvinės sutarties pagrindu ir skatino už atliktas vienkartines ypatingos svarbos užduotis valdant COVID-19 pandemiją.

Alytaus meras N. Cesiulis šių metų kovo pabaigoje, kai buvo pradėtas VTEK tyrimas, sakė tai vertinantis kaip opozicijos puolimą.

Įstatymas nustato, jog deklaruojantys asmenys, pripažinti šiurkščiai pažeidę šio įstatymo reikalavimus, trejus metus negali būti skatinami, priimami, perkeliami, skiriami ar renkami į lygiavertes ar aukštesnes pareigas institucijoje ir įstaigoje arba įstaigų sistemoje, kurioje jie dirba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių