Estija siunčia į Lietuva pareigūnų brigadą padėti dorotis su migrantų antplūdžiu

Estijos policijos ir sienų apsaugos tarnyba (PPA) šį trečiadienį atsiųs į Lietuvą policijos padalinį ESTPOL5, padėsiantį stabdyti išaugusius neteisėtų migrantų srautus Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, pirmadienį naujienų agentūrai BNS pranešė tarnybos spaudos skyrius.

Liepos 2 dieną Lietuva paskelbė ekstremalią situaciją, susijusią su padidėjusia nelegalia migracija iš Baltarusijos.

Pasak PPA generalinio direktoriaus pavaduotojo sienos apsaugai Egerto Belitševo, „kadangi artimiausiu metu nelegalios migracijos pavojus Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje išliks didelis, gavus vidaus reikalų ministro pritarimą, Policijos ir sienų apsaugos tarnyba pasiųs ESTPOL5 komandą padėti Lietuvai.“

Iš Estijos į Lietuvą liepos 7 dieną išvyks dešimties žmonių komanda. Penkis iš šių pareigūnų anksčiau planuota siųsti į Slovėniją padėti spręsti migracijos krizės.

PPA savo darbuotojus atsiųs į Lietuvą vienam mėnesiui.

Tikslios ESTPOL5 užduotys bus paskirtos vietoje, tačiau Lietuvai bus naudinga Estijos pagalba, pavyzdžiui, stebint teritoriją dronais, saugant objektus ir stebint padėtį.

„Pagalbos Lietuvai teikimas yra dvišalio Estijos ir Lietuvos bendradarbiavimo susitarimo dalis. Mes palaikome Lietuvą sprendžiant krizę, ir kiekviena tokia operacija teikia mūsų žmonėms vertingos patirties. Ne mažiau svarbus yra indėlis į bendrą tarptautinį bendradarbiavimą, o jei pagalbos prireiks Estijai, turėsime sąjungininkų, kurie palaikys mus pakliuvus į sunkią padėtį“, – pažymėjo E. Belitševas.

Nors Estija šiuo metu nesusiduria su dideliu migracijos keliamu spaudimu, Policijos ir sienų apsaugos tarnyba parengė krizės planus ir atliko apmokymus, susijusius su procedūromis, taikomomis masinės neteisėtos migracijos atveju.

„Liepos ir rugpjūčio mėnesiais surengsime papildomas pratybas, paremtas skirtingais scenarijais migracijos tema“, – pridūrė E. Belitševas.

Estijos policijos ir sienų apsaugos tarnyba jau yra vykdžiusi sienų kontrolės ir apsaugos misijas Graikijoje, Rumunijoje, Vengrijoje, Ispanijoje, Italijoje, Bulgarijoje, Slovėnijoje, taip pat Latvijoje, Lietuvoje, Lenkijoje ir Suomijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip ir aciu estams ,bet kas is to vistiek visus emigrantus teks priimti ir siusti i emigrantu stovyklas Lietuvoj.Dar nei vieno emigranto neabgreze viduri pasienio ir neisiunte atgal i Baltarusija ar neidave baltarusijos pasenieciams...Estu pagalba vadinas "aciu daktare uz aky bet as nieko nematau"..Durniais laiko tas lukasenka musu valdzia ir juokiasi atsisedes "bulviu vagoj"

Nėra bendros

Nėra bendros  portretas
ES politikos. Prisileis ir mokės pašalpas iš savo dirbančių piliečių kišenės. Gyvenimas parodė,kad dauguma nesiadaptuoja

fail

fail portretas
Nepadės nei estai nei šauliai. Su šautuvų buožėmis nestums emigrantų atgal už sienos. Jie visada gali pasakyti kad baltarusija nesaugi šalis ir paprašyti prieglobsčio. Tik viena išeitis - pirkti naują Independent laivą ir plukdyti nelegalus namo.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių