„Epso-G“: liko keli kilometrai barjero Baltarusijos pasienyje, jie – sudėtingame ruože

Fizinio barjero pasienyje su Baltarusija liko įrengti kelis kilometrus, tačiau jie – itin sudėtingoje teritorijoje, sako darbus vykdanti energetikos grupė „Epso-G“.

„Projekto komandai liko įrengti aštuonis kilometrus tvoros segmentų, nutiesti tris kilometrus koncertinos prizmės ir atnaujinti septynis kilometrus senosios tvoros pasienyje su Baltarusija“, – BNS antradienį perduotame komentare sako grupės Fizinio barjero programos vadovas Marius Švaikauskas.

Pasak jo, statybos darbai šiuo metu vyksta sudėtingame pasienio ruože tarp Švenčionių ir Medininkų.

„Šiame ruože daug gamtinių kliūčių, pelkių, vandeningų ruožų ir kitų iššūkių. Iki pasienio pelkėtose vietose galima atvažiuoti ir medžiagas atsivežti tik amfibijomis arba keturračiais“, – teigė M. Švaikauskas.

Jis nurodė, kad kituose pasienio ruožuose pagrindiniai statybos darbai jau baigti, atstatomi keliai, taisomi smulkūs defektai, dirbama su projektine dokumentacija.

Fizinis barjeras statomas siekiant sustabdyti neteisėtą migraciją. Jis susideda iš pjaunančios vielos užtvaros, o už jos – trijų aukštų vielinė tvora.

Ją iš viso planuojama įrengti 502 km siekiančiose atkarpose. Bendras Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 km, daugiau nei 100 km siena eina upių ir ežerų krantais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadinasi,

Vadinasi, portretas
pelningiausi! Juk kaina nurasysite kokia panoreje - visiems uzteks...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių