A. Dulkys vyks į Respublikinę Šiaulių ligoninę: susitiks ne tik su įstaigos bendruomene

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, gegužės 31 d.,  sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys vyks į Respublikinę Šiaulių ligoninę, kurioje susitiks su ligoninės bendruomene, aptars veiklos prioritetus su laikinai paskirta administratore Česlova Špūriene. Taip pat ministras susitiks su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku. Lankysis Šiaulių miesto vakcinavimo centre.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), pokyčių inicijavimo grupė, įvertinusi darbo planavimo, organizavimo bei vertinimo aspektus, vyksta susitikti su Respublikinės Šiaulių ligoninės bendruomene birželio 1–2 d. Numatomi susitikimai su administracija, vidurinės grandies vadovais bei atskirų skyrių, skirtingas pozicijas užimančiais darbuotojais, siekiant plačiau vertinti su emocinės aplinkos kūrimu susijusius aspektus.

Planuojama aptarti užduočių vykdymo, darbo sąlygų, tarpusavio santykių, komunikavimo, konfliktų sprendimo, pagalbos organizavimo ir kitus iššūkius. Gautos informacijos pagrindu bus apžvelgiamos pagrindinės palankiai darbo aplinkai reikšmingos sritys iš skirtingų perspektyvų. Kaip pranešama, pokyčių grupės veikloje tokie duomenys leis identifikuoti pagrindines sritis, aspektus, kuriems grupė, įvertinusi visą turinį, galės pasiūlyti sprendinius.

Šią savaitę pradėtas ligoninės vadovo Remigijaus Mažeikos galimo darbo pareigų pažeidimų tyrimas, kurio metu bus tiriamos galimai padarytų darbo pareigų pažeidimų aplinkybės ministerijoje gautos informacijos ir Generalinės prokuratūros pavedimų pagrindu. 

Kaip praneša SAM, pagal darbo pareigų pažeidimų tyrimo ir nustatymo proceso eigą iki šios savaitės pabaigos bus pateiktas pranešimas R. Mažeikai pateikti pasiaiškinimą dėl pranešimuose pateiktų aplinkybių, susijusių su galimais darbo drausmės pažeidimais. Išvadą ministrui Komisija turi pateikti iki birželio 23 d.

Primename, kad prieš kelias savaites nusižudė šioje gydymo įstaigoje dirbusi medikė. Teigiama, kad šiam žingsniui įtakos galėjo turėti gydymo įstaigoje patirtas mobingas.


Šiame straipsnyje: Respublikinė Šiaulių ligoninėArūnas Dulkysmedikės savižudybėpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių