D.Grybauskaitė pritaria pensinio amžiaus ilginimui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė greičiausiai pasirašys įstatymą dėl pensinio amžiaus ilginimo, jeigu jis bus priimtas Seime.

Ketvirtadienį ryte, dar iki parlamentarų balsavimo dėl šio įstatymo, Prezidentė, atsakydama į žurnalistų klausimus, pareiškė, kad „seniai jau buvo laikas šį klausimą svarstyti“.

„Europoje pensinis amžius jau seniai siekia 65-67 metus. Tai daryti būtina, bet labai palaipsniui. Tas ir numatoma daryti naujuoju įstatymu – didinimas bus labai lėtas, labai atsargus“, - sakė valstybės vadovė.

Seimas ketvirtadienį turėtų balsuoti dėl įstatymo, kuriuo pensinis amžius palaipsniui pradedamas ilginti nuo 2012 metų pradžios. Kasmet pensinis amžius moterims pailgės keturiais mėnesiais, vyrams – dviem mėnesiais, kol 2026-aisiais ir vyrai, ir moterys išeis į pensiją būdami 65 metų. Šiuo metu vyrų pensinis amžius Lietuvoje yra 62,5, moterų – 60 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurgis

jurgis portretas
"D.Grybauskaitė pritaria pensinio amžiaus ilginimui" ..............Pritarti tai visi galime,bet reikalinga,kad žmogus turėtu garantija,kad jis turės pakankamai sveikatos ir darbą.Vien tokiais pritarimais vyresnio amžiaus žmonės sotūs nebus...

neteisybe

neteisybe portretas
tai tegul dar pasiraso, kad isvis zmogus visa gyvenime ares kaip arklys isvis net nespes sulaukti savo pensijos, tegul atsizvelgia ir i tai ponia prezidente, kad zmoniu gyvenimo trukme darosi vis trumpesne. tai ligos ir tt... o dar prideti nori metu, tai zmogus darbe beardamas ir numirs, nereiks nei pensiju... tiesiog saunu, kur grimzta viskas.. baisu.

to neteisybe

to neteisybe portretas
siaip zmoniu gyvenimo trukme lietuvoje vis ilgeja. siuo metu zmones iseje i pensija dar gyvena apie 30 metu. jei ilginsim pensijini amziu bus daugiau dirbanciu, jaunimas yra inovatyvus ir gali prikurti darbo vietu. daugiau dirbanciu- daugiau mokanciu mokescius-didesnes pensijos. vat tokia logika. tikiuosi, kad prezidente isliks stipri ir pasirasys istatyma kai jis gules jai ant stalo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių