Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais kreipsis į Seimą ir FNTT

  • Teksto dydis:

Jau kelias dienas visos Lietuvos mastu fiksuojami atvejai, kai galimai nelegaliai veisiami ir žiauriomis sąlygomis laikomi gyvūnai. Lietuvos žaliųjų partija dėl to kreipsis į laikinąją Seimo grupę „Už gyvūnų gerovę ir apsaugą“ bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą.

Seimui žalieji siūlys įregistruoti Baudžiamojo kodekso pataisas, kuriomis būtų numatytos griežtesnės bausmės už žiaurų elgesį su gyvūnais. Parlamentarai taip pat bus raginami įtvirtinti griežtesnę gyvūnų veisimo ir prekybos jais tvarką bei nustatyti, kodėl šioms situacijoms neužkirto kelio Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. FNTT bus reikalaujama pradėti tyrimą dėl galimai nelegalios asmenų finansinės veiklos.

„Kai į viešumą iškilo informacija apie pirmąją nelegalią veisyklą, kurioje šiurpiai pažeidžiama gyvūnų gerovė, galėjome kalbėti apie protu nesuvokiamą tuo užsiimančių asmenų žiaurumą. Tačiau kai į dienos šviesą ima kilti vis daugiau tokios praktikos pavyzdžių, darosi akivaizdu, kad problema yra kur kas gilesnė. Tai rodo, kad mūsų įstatymai yra skylėti, o atsakingos institucijos nėra pakankamai veiksnios, jei visa tai vyksta tokiu mastu, o apie tai jos nieko nežino“, – teigia Smiltė Doveikienė, Lietuvos žaliųjų partijos Gyvūnų gerovės grupės pirmininkė.

Jos teigimu, situaciją padėtų spręsti bausmių griežtinimas ir privalomas augintinių žymėjimas, o prekyba gyvūnais turėtų būti griežčiau reglamentuojama.

„Visų pirma, turime užtikrinti bausmės neišvengiamumą visiems asmenims, kurie prisidėjo prie užfiksuotų žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų. Antra, privalome aiškiai identifikuoti, kas leistų užkirsti kelią tokiai praktikai ateityje. Pavyzdžiui, privalomas augintinių žymėjimas poodinėmis mikroschemomis leistų įtvirtinti aiškesnę šunų veisėjų ar savininkų atsakomybę, be to, padėtų mažinti beglobių gyvūnų skaičių. Tokia veikla užsiimančius asmenis galėtų atbaidyti ir griežtesnės bausmės už žiaurų elgesį su gyvūnais“, – sako S. Doveikienė.

Jai antrina ir Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas, kurio teigimu, švietimas, auklėjimas, gražaus elgesio su augintiniais skatinimas nuo pat mažens turi eiti lygia greta su griežta kova prieš tuos, kurie iš gyvūnų daro nelegalų verslą ar nesilaiko visuotinai priimtinų gyvūnų globos taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS na nevisai sventas

PETRAS  na  nevisai  sventas portretas
JO MUSU PREZIDENTAS YRA 000000000000 MAN JAU GEDA DEL JO PAZADO PADETI JURBARKIETEI KUR TAVO PAZADAS

vovka

vovka portretas
Gerovės valstybėje gyvūnams nėra gerovės! Ir kur prezidentas žiūri? Kol neatsitinka negerovės, tol niekas nieko nedaro, nemato, negirdi... O kai jau artėja rinkimai, tai pareiškia, kad ,,prekyba gyvūnais turėtų būti griežčiau reglamentuojama". Ne griežčiau, o GRIEŽTAI! Na, jei įstatymų laikytųsi valdininkai, tai gal nusikaltėliai nesiaustų tokiu mastu?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
O kur teisė Lietuvos gyventojais gerovė ir pragyvenimas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių