Dėl sergamumo COVID-19 Vokietija Lietuvą įtraukė į rizikingų regionų sąrašą

Dėl epidemiologinės situacijos penktadienį Vokietija Lietuvą įtraukė į rizikingų regionų sąrašą, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, nuo penktadienio ryto visa Lietuva, išskyrus Utenos apskritį, Vokietijoje bus paskelbta kaip „rizikingas regionas“.

Tai reiškia, kad atvykus į Vokietiją reikės arba izoliuotis, arba pateikti ne senesnį nei dviejų dienų neigiama COVID-19 testą, arba pasidaryti testą iš karto atvykus ir gauti neigiamą atsakymą.

Vis dėlto Vokietijos užsienio reikalų ministerija skelbia, kad nuo lapkričio 8 dienos planuojama įvesti naują tvarką, pagal kurią iš paveiktų šalių atvykę asmenys saviizoliuotis turės dešimt dienų.

Saviizoliacija galės būti nutraukta ne anksčiau kaip po penkių dienų pateikus neigiamą koronaviruso testo atsakymą.

Vokietijoje penktadienį paskelbiamas rizikingų regionų sąrašas įsigalioja sekmadienio vidurnaktį.

SAM taip pat primena, kad nuo lapkričio 2-osios iki šio mėnesio pabaigos Vokietijoje įvestas dalinės karantino režimas. Tuo metu neveikia viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, barai, klubai, diskotekos ir užeigos (išimtis taikoma maisto išsinešimo paslaugai), sporto ir sveikatingumo paslaugas teikiančios įstaigos, kultūros ir pramogų įstaigos, grožio paslaugas teikiančios įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
merkel tai dar ne vokietija nes tai masonu /demokrat/ statytine is buv Stasy komandos RV kartu su putinu stai tau ir dujotiekis ir imigrantai /teroristai/.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių