Dėl karščio maisto produktai kelia pavojų

Dėl karščio maisto produktai kelia pavojų

2003-07-24 09:00

MŪSŲ MITYBA

Dėl karščio maisto produktai kelia pavojų

Higienistų nuomone, karštis išlieka pagrindinė priežastis, dėl kurios visuomeninio maitinimo įmonėse užsikrečiama žarnyno ir skrandžio ligomis. Klaipėdos apskrities maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pavaduotojas Virginijus Liepinis sakė, jog kai kuriose kavinėse naudojami buitiniai šaldytuvai neišlaiko vasaros karščių, nepalaiko būtino temperatūros režimo. Saugomi produktai gali sugesti, o vartotojui geriausiu atveju sutrikdyti skrandžio veiklą.

“Šiomis dienomis buvo patikrinta Dovilų kavinė “Dovilė”, - sako V.Liepinis. – Nustatyti saugomų produktų temperatūros režimo pažeidimai, nebuvo kai kurių dokumentų. Per pastarąsias dvi savaites patikrintos 27 įmonės: 16 kavinių, 5 maisto produktų parduotuvės, 4 pieno supirkimo punktai, 2 produktų importuotojai. Iš keturių skundų vienas pasitvirtino”. V.Liepinis sakė, kad daugelyje patikrintų įmonių pažeidžiamas produktų saugojimo režimas. Kai kurie supirkėjai pieną laikė netinkamomis sąlygomis, todėl buvo nubausti iki 100 litų baudomis. Taip pat nubausti “Vėžaičių kooperatinės prekybos” ir “Veiviržėnų” įmonės, Skomantų gyvenvietės bendrovės “Garsta” vadovai.

Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektorė Vaida Merkevičienė sakė, kad Klaipėdoje buvo nustatyta ir kitų trūkumų. Pavyzdžiui, kol nebus pašalinti pažeidimai, uždarytas baras “Urasima”, esantis gyvenamojo namo Taikos pr. rūsyje. Inspektorius jame nustebino tarakonų gausa. Inspektorė pasakė, kad kol baro savininkas neatliks dezinfekcijos, o po to neišvalys patalpų, apie baro atidarymą negali būti jokios kalbos.

Naujausi komentarai

Komentarų nėra

Daugiau naujienų