Dėl COVID-19 vakcinų transportavimo bus tariamasi su jų gamintojais, perkami šaldikliai

  • Teksto dydis:

COVID-19 vakcinos transportavimo paslaugas bus siekiama įsigyti iš jos gamintojų, Lietuvoje perkami šaldikliai šiai vakcinai laikyti, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Ministerija praneša parengusi gyventojų vakcinacijos nuo koronaviruso priemonių planą, pirmą šio plano užduotį – vakcinos atgabenimą į Lietuvą ir jos tinkamą sandėliavimą – pavesta įgyvendinti Ekstremalių sveikatai situacijų centrui.

Pasak SAM, vakcinos transportavimo paslaugas siekiama įsigyti iš pačių vakcinos gamintojų. Taip siekiama užtikrinti sklandų vakcinų tiekimo procesą, be to, gabenant vakcinas turi būti palaikomas tinkamas temperatūrinis režimas, užtikrintas jo atsekamumas.

Jeigu vakcinų gamintojai transportavimo paslaugų suteikti negalės, sutartis dėl jų planuojama sudaryti su logistikos bendrovėmis.

Vakcinų sandėliavimui, užtikrinant itin žemos temperatūros palaikymą, pradėta šaldiklių pirkimo procedūra. Šie šaldikliai turės būti su stebėjimo ir signalizacijos sistema, kuri įspėtų apie atsiradusius nukrypimus nuo iš anksto nustatytų laikymo sąlygų.

Siekiant tinkamai atlikti vakcinaciją Ekstremalių sveikatai situacijų centras taip pat organizuoja ir jai reikalingų priemonių, tokių kaip vienkartinės kaukės, vienkartinės pirštinės, dezinfekcinės servetėlės, pirkimą už daugiau nei 570 tūkst. eurų.

Lietuva perka vakcinas kartu su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis. Išankstinės sutartys jau yra sudarytos su penkiomis farmacijos kompanijomis, kurios baigia klinikinius bandymus ir jau artimiausiais mėnesiais gali pateikti savo vakcinas registracijai.

Jeigu teigiamas vakcinos naudos ir rizikos santykis bus pagrįstas moksliniais įrodymais, Europos Komisija registruos šį vaistą iškart visose ES valstybėse per įmanomai trumpiausią laiką.

Lietuva siekia įsigyti 70 proc. šalies gyventojų paskiepyti reikalingą vakcinų kiekį, taip pat vakcinų įsigijimus diversifikuoti tarp kelių gamintojų. Atsižvelgiant į medikų rekomendacijas, toks vakcinų kiekis reikalingas kolektyviniam imunitetui susiformuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IR vel tie ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,TAUTOS GELBETOJAI

IR vel tie ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,TAUTOS GELBETOJAI  portretas
NU ka bus kaip su naftos laivu-milijardai isvogti,nes tie patys veikejai sugryzo i arena,jie pigus svaistys o mes vel versim dirzus,ta pati panele tik kita suknele,,,,,

o

o portretas
Kepenis drasiai isreiske protingai mastanciu zmoniu pozicija nes tai samoningas bilgeic susidorojimas su zmonemis plus nauda pasipelnimo tikslu o tokios kai PSO JT ir kt globalistu sukurti lizdai pritaria jiems nes gauna soroso palaikyma;;;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių