Dėl brandos egzaminų pateiktos 542 apeliacijos – perpus mažiau nei pernai

  • Teksto dydis:

Šiais metais pateiktos 542 apeliacijos dėl pagrindinės ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatų – perpus mažiau nei pernai, penktadienį pranešė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Agentūros duomenimis, pernai pateiktos 1004 apeliacijos, o jų skaičius mažėja ne vienerius metus.

Pavyzdžiui, 2020 metais gauta beveik 200 apeliacijų mažiau nei 2019-aisiais.

NŠA Stebėsenos ir vertinimo departamento direktorius Vidmantas Jurgaitis sako, kad po apeliacijų išnagrinėjimo šiemet padidėjo 40 darbų, o sumažėjo – 23 darbų įvertinimai.

Pasak jo, šiemet, kaip ir praėjusiais metais, užsienio kalbų (prancūzų, vokiečių) egzaminų apeliacijų pateikta nebuvo, taip pat nepateikta ir geografijos apeliacijų.

„Buvo pateikta 23 užsienio kalbos (anglų) apeliacijų, istorijos – devynios, matematikos – 88. Lietuvių kalbos ir literatūros – 369“, – detalizavo NŠA atstovas.

Kandidatai galėjo teikti mokyklos vadovui apeliaciją per dvi darbo dienas nuo rezultatų paskelbimo.

Apeliaciją buvo rekomenduojama teikti tuo atveju, jei mokinys, susipažinęs su savo darbo rezultatais ir atlikto valstybinio brandos egzamino darbo virtualia kopija, buvo pagrįstai įsitikinęs įvertinimo klaidingumu.

Taip pat buvo sudaryta galimybė rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo nurodyti ir savo apeliacijos teikimo argumentus.

Šiais metais abiturientų valstybinių brandos egzaminų darbus vertino 2226 vertintojai. Vertinimas vyko elektroniniu nuotoliniu būdu, tad vertintojams nereikėjo vykti į vertinimo centrus, o elektroninė sistema užtikrino, kad kiekvienas darbas būtų įvertinamas mažiausiai du kartus.

Brandos atestatas išduodamas tik gavus apeliacijų rezultatus, o į jį įrašomas apeliacijos rezultatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių