Daugiabučių gyventojai išrinko geriausius kaimynus

  • Teksto dydis:

Po daugiau nei mėnesį trukusios intrigos pagaliau paaiškėjo, kas šiemet tapo projekto „Metų kaimyno rinkimai“ nugalėtojais.

„Metų kaimynas 2018“ – tokiu titulu gali didžiuotis ne tik penki jau trečius metus organizuojamo konkurso nugalėtojai, bet ir visi projekto dalyviai. Juos visus vienija bendravimas ir sutarimas su tais, kurie gyvena už sienos ar visai šalia – tame pačiame daugiabutyje.

Vilniuje Metų kaimyno titulas atiteko Kristinai Šeniauskienei, Kaune – Gintautui Launikaičiui, Klaipėdoje – Žydrūnui Tarozai, Šiauliuose – Mariui Bubai, Alytuje – Violetai Nenartavičienei. Visus juos vienija bendras tikslas – kurti harmoningą aplinką šalia savo daugiabučių namų.

Projektas „Metų kaimyno rinkimai“ rengiamas jau trečius metus, gegužę minint Pasaulinę kaimynų dieną. Tai puiki proga padėkoti tiems, kurie puoselėja šalia daugiabučio esančius gėlių darželius, visus pasitinka plačia šypsena ir užkalbina, užsiima namo priežiūros reikalais ar panašiais darbais. Jiems rūpi šalia gyvenantieji, dažnai jie siekia suburti bendruomenę, nors už tai net nesulaukia jokio atlygio, yra neįvertinami ir kuklūs.

Labai norisi padėkoti tiems žmonėms, kurie buria kaimynus į bendruomenę, rūpinasi savo namu ir jo aplinka.

Šiemet Metų kaimyno rinkimuose dalyvavo beveik 40 dalyvių iš visos Lietuvos. Apie konkursą buvo skelbiama viešai, tad savo kaimynus galėjo rekomenduoti visi norintys. Tarp pretendentų – tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus kaimynai: senjorų klubo nariai, projektų vadovai, buvę finansininkai, inžinieriai. Visus juos vienija rūpestingumas ir noras kurti bendruomeniškumą šalies miegamuosiuose mikrorajonuose.

Nugalėtojai išrinkti atsižvelgus į socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbto balsavimo rezultatus. Nugalėjo tie, kurie surinko daugiausia skaitytojų emocijų „patinka“. Jiems atiteko vertingi dovanų kuponai ir dalyvavimą konkurse liudijantys diplomai.

Šį konkursą organizuoja bendruomenių naujienų portalai „Kalba vilniečiai“, „Kalba Kaunas“, „Kalba Klaipėda“, „Kalba Šiauliai“ ir „Kalba Alytus“ kartu su pastatų administravimo įmone „Mano Būstas“.

Kaip teigia bendrovės „Mano Būstas“ Gyvenamųjų namų administravimo departamento direktorius Mindaugas Genys, vienas svarbiausių šio projekto tikslų – įvertinti gyventojus už gražius darbus.

„Džiaugiamės, kad jau trečius metus žmonės aktyviai dalyvauja Metų kaimyno rinkimuose. Pastebėjome, kad kaimynai vieni kitus pažįsta, bendrauja ir gerai sutaria. Labai norisi padėkoti tiems žmonėms, kurie buria kaimynus į bendruomenę, rūpinasi savo namu ir jo aplinka. Ne vienas konkurso dalyvis pabrėžė, kad kaimynystėje yra kaip šeimoje – tai labai graži mintis ir idėja, kuria, tikimės, po šio konkurso užsidegs daugiau žmonių“, – kalbėjo M.Genys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostaba

nuostaba portretas
Puiku, Gintai!

pifas nuo turgaus

pifas nuo turgaus portretas
turim kaimyna, apsaugok dieve, niekam tokio nelinkim.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių