Nuogąstavimai pasitvirtino: darželinukas serga COVID-19, izoliacijoje – 21 asmuo

Šiandien paaiškėjo, kad Jonavos vaikų lopšelį-darželį „Lakštingalėlė“ lankęs mažametis serga koronavirusu. Tyrimas jam atliktas, kai COVID-19 buvo nustatytas abiem jo tėvams. Visa šeima nejautė jokių viruso simptomų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Jonavos skyriaus vedėja Jurgita Arbočienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad šiandien gauti mažamečio tyrimų rezultatai ir jie yra teigiami.

„Visa šeima lieka saviizoliacijoje nuo birželio 4 d.“, – teigė J. Arbočienė.

Anot jos, nuo šios dienos, darželio grupė, kurią lankė vaikas, yra uždaryta. „Tiek vaikai, tiek pedagogai, kiti darbuotojai, turėję artimą sąlytį, taip pat yra saviizoliacijoje. Pirminiais duomenimis, iš viso – 21 asmuo. Tačiau dar vyksta šio atvejo epidemiologinė diagnostika, tad skaičius gali keistis“, – kalbėjo vedėja.

Kartu su atžala ar atžalomis,ėjusiomis į vieną grupę kartu su koronavirusu sirgusiu vaiku, turi saviizoliuotis ir kuris nors tėvų.

Pirmadienį Jonavos rajono savivaldybė, remdamasi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Jonavos skyriaus pateiktais duomenimis, paviešino, kad rajone patvirtinti du COVID-19 atvejai. Nurodoma, kad koronavirusas nustatytas šeimos nariams, gimusiems 1980 m. ir 1983 m.

Tiek vaikai, tiek pedagogai, kiti darbuotojai, turėję artimą sąlytį, taip pat yra saviizoliacijoje.

Savivaldybė atskleidė, kad jonaviškiai užsikrėtė galimai nuo sergančios giminaitės iš Širvintų rajono, su kuria turėjo kontaktą gegužės 30 d.

Nurodoma, kad dar vienas COVID-19 atvejis patvirtintas Kauno gyventojui, turėjusiam kontaktą su sergančia jonaviete – abu dirba vienoje įmonėje Jonavoje.

Pirminiais duomenimis, artimą sąlytį su patvirtintais COVID-19 asmenimis Jonavoje turėjo iš viso 40 asmenų (bendradarbiai ir šeimos nariai), iš kurių vienas yra sveikatos priežiūros specialistas (odontologas).

COVID-19 atvejo epidemiologinė diagnostika tęsiama – nustatinėjami kiti galimi kontaktai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Kai kuriems valdžios atstovams, aiškiai matomi debilizmo simptomai, bet jie iki šiol dirba.Idomu kur žiūri seimo opozicija

H

H portretas
Tikrai, daro turimus, kai nera jokiu pozymiu, negrizo is uzsienio ir tt. KGB mistika.

Dia.

Dia. portretas
Kam daryti tyrimus jeigu nėra jokių simptomų.Keistai kažkaip.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių