Darželinukų tėvai atskleidė būrelio mokytojos aferą

  • Teksto dydis:

Dar praėjusį spalį tėvai su džiaugsmu vaikus išleido į dailės ar anglų kalbos būrelius, kuriuos darželyje vedė Šiaulių menų mokyklos mokytoja. Tėvai už būrelį kas mėnesį turėjo mokėti po penkis eurus, tačiau, jau gavę pirmąją sąskaitą, dauguma apstulbo, praneša LNK.

„Įtarimas kilo dar lapkričio mėnesį, kai mes vietoj pažadėtų 5 eurų sąskaitos gavome po 10 ir daugiau eurų už būrelį. Atėję pasiklausti, kodėl taip vyksta, mums parodė senas knygas, kad ji perka knygas kažkokias, priemones“, – sakė vieno iš vaikų mama.

Dar daugiau įtarimų kilo vienai mamai išsiaiškinus, kad jos vaikas oficialiai jokio būrelio Menų mokykloje nelanko. Šiaulietė sunerimo, nes vaikas ne tik, kad ėjo į būrelį, bet mama už jį ir mokėjo.

„Skambinau į Menų mokyklą, klausiau, kaip suprasti, kodėl negaunu e. sąskaitos. Sakė, jei negauname e. sąskaitos, esate neįrašyti“, – sakė mama.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Sunerimę tėvai ant kojų sukėlė visas ugdymo įstaigas. Atsakymų apie nesusipratimą pareikalavo ne tik iš darželio direktorės, bet ir iš Menų mokyklos vadovybės. Pastarieji, pradėję aiškintis situaciją, atrado daug neatitikimų. Paaiškinta, kad papildomai po eurą mokytoja renka už priemones.

„Renkami pinigai už priemones, už kurias tėvai nemato, kiek surinkta pinigų ir išleista. Ištyrėme, radome nesueities taškų, pasišnekėjome su mokytoja ir jau nuo praeito ketvirtadienio mokytoja pas mus nebedirba“, – situaciją komentavo Šiaulių menų mokyklos direktorius Kęstutis Šaltis.

Anot Menų mokyklos vadovo, nė vienas mokytojas niekada pinigų už būrelį nerenka grynaisiais.

„Apie pinigų plovimą nebūtų jokios kalbos, jeigu tėvai nebūtų į maišelius dėję pinigėlių. XXI a. į maišelius dėti pinigėlių turėtų rodyti, kad kažkas ne taip“, – pastebėjo K. Šaltis.

Tėvų, kurie mokėjo ne po 10, 20 eurų, lankė po du būrelius, vedė po du vaikus, po 40 ir 50 eurų mokėjo, jų ne vienas ir ne du.

Suvedus galus, paaiškėjo, kad oficialiai Menų mokykloje registruotas tik 21 vaikas, o realiai mokytoja būrelį vedė apie 90 darželinukų. Vadinasi, likusių vaikų tėvai pinigus grynaisiais atidavė tiesiai mokytojai į kišenę.

„Tėvų, kurie mokėjo ne po 10, 20 eurų, lankė po du būrelius, vedė po du vaikus, po 40 ir 50 eurų mokėjo, jų ne vienas ir ne du“, – stebėjosi mama.

Tėvai baiminasi, kad fiktyviose, neva su Menų mokykla sudarytose sutartyse jų asmeniniai duomenys. Kur sutartys nukeliavo, matyt, žino tik mokytoja.

„Aš realaus teisinio pagrindo kreiptis dėl to, ar suklastota sutartis, ar ne, neturiu. Nemačiau nė vienos sutarties, kur būtų mano padirbtas parašas ir atiduotas tėvams. Buvo surinktos sutartys ir jos tiesiog išnyko“, – stebėjosi K. Šaltis.

Mokytoja telefonu žadėjo situaciją pakomentuoti. Sakė jaučiasi apšmeižta, tačiau žadėjusi perskambinti taip ir dingo lyg į vandenį. Situacijos komentuoti nepanoro ir darželio vadovė, esą savo poziciją jau kartą išsakė vietos portalui, tad daugiau šia tema diskutuoti nenori.

Vidinio tyrimo ėmėsi miesto Švietimo skyrius.

„Šiuo metu esame iniciavę tyrimą ir, kai bus atliktas tyrimas, galėsime konstatuoti apie galimai įvykusi pažeidimą ir priimti tam tikrus sprendimus“, – situaciją komentavo Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė.

Dabar jau buvusi Menų mokyklos mokytoja dirbo net keliose Šiaulių ugdymo įstaigose. Atrodo, kad ta pačia sukčiavimo schema ji veikė visur. Negana to, anglų kalbos būrelio ji net negalėjo vesti, mat Menų mokykla išvis neturi tokios programos.

Sunerimę tėvai teisybės ieškos ir toliau. Apie neteisėtas rinkliavas jie informavo Mokesčių inspekciją ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALIO - Sunerimę tėvai teisybės ieškos ir toliau...

ALIO - Sunerimę tėvai teisybės ieškos ir toliau... portretas
gal pasenusio jevropinio maisto prisivalget, kad per laikrasciu aiskinates tokias problemas... savaime suprantama, kad mokytoja turi dirbti uz aciu ir dar uz savo pinigus supirkti priemones jusu vaikuciams

klp

klp portretas
o tai afera!!!!!!! verta metų seklio premijos :)

Nėra mažos vagystės

Nėra mažos vagystės portretas
Jei mokai 100 vaikų už 10 eurų, o rodai tik 20 vaikų už 5 eurus, tai 900 į kišenę. Ir valstybė dar greičiausiai primoka. Teisingai tėvai daro, kad viešina.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių