COVID-19 pasiglemžė Klaipėdos ligoninės Psichiatrijos filialo vadovo gyvybę

  • Teksto dydis:

Kovą su koronavirusu pralaimėjo ilgametis Psichiatrijos filialo vadovas Algirdas Narinkevičius, skelbiama Respublikinės Klaipėdos ligoninės feisbuko paskyroje.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės bendruomenės šviesuolio, ilgamečio Psichiatrijos filialo vadovo, Klaipėdos psichiatrijos patriarcho gydytojo A. Narinkevičiaus gyvybė užgeso sausio 10 d. Gydytojas mirė nesulaukęs 72 metų.

Tai buvo senosios gydytojų kartos atstovas, dirbęs iš pašaukimo, visa širdimi atsidavęs pasirinktai profesijai.

„Baigęs Kauno Medicinos institutą ir internatūrą Kauno psichiatrijos ligoninėje 1974 metais A. Narinkevičus atvyko į Klaipėdą ir pradėjo dirbti gydytoju psichiatru, o vėliau ir skyriaus vedėju Klaipėdos psichiatrijos ligoninėje. Nuo 1983 metų A. Narinkevičius vadovavo Psichiatrijos ligoninei, o reorganizavus įstaigą nuo 2008 metų tapo Psichiatrijos filialo vadovu Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje. Visas gydytojo gyvenimas susijęs su Klaipėda. Ne viena karta jį prisimins kaip puikų, savo profesijai atsidavusį, rūpestingą ir atsakingą gydytoją, pacientų ir medikų bendruomenės gerbiamą, inteligentišką, tikrosioms žmogaus vertybėms neabejingą, ramų ir nuoširdų  žmogų, patyrusį ilgametį sveikatos priežiūros įstaigos vadovą“, – rašoma socialiniame tinkle.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės feisbuko nuotr.

Nepailstantis, žingeidus A. Narinkevičius nuolatos tobulinosi Lietuvos bei užsienio psichiatrijos klinikose, tarptautinėse mokslinėse konferencijose, kongresuose ir simpoziumuose, domėjosi tranzakcine analize, kognityvine – elgesio terapija, buvo įgijęs gydytojo psichoterapeuto sertifikatą. Domėtis psichiatrijos naujovėmis jis skatino ir savo jaunus kolegas.

A. Narinkevičius buvo ne tik geras gydytojas, kurį gerbė ir mylėjo pacientai ir kolegos, bet ir puikus vadovas.

„Netekome gydytojo ir puikaus žmogaus. Tai buvo senosios gydytojų kartos atstovas, dirbęs iš pašaukimo, visa širdimi atsidavęs pasirinktai profesijai. A. Narinkevičius buvo ne tik geras gydytojas, kurį gerbė ir mylėjo pacientai ir kolegos, bet ir puikus vadovas. Jis rūpinosi filiale dirbančiais žmonėmis, ne vienam yra pagelbėjęs, padrąsinęs ar paguodęs“, – su liūdesiu sakė Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorius Darius Steponkus.

2012 metais A. Narinkevičiui buvo suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas, jis buvo apdovanotas Garbės ženklu, o po metų paskirtas Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiu specialistu Klaipėdos kraštui.

„Nuoširdžią užuojautą dėl gydytojo A. Narinkevičiaus netekties artimiesiems reiškia Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovai, kolegos ir visa bendruomenė, Lietuvos ir užsienio gydytojų psichiatrų bendruomenė“, – rašoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pazystama pakeleive,

pazystama pakeleive, portretas
Baikit cirkus koks jis buvo gyvas dievas zino ,nereikia cia mums dramos,

Beat

Beat portretas
Nuostabus buvo gydytojas,labai gaila kad žmonės nebeturės galimybės pas jį kreiptis,nes tokioje srityje ypač svarbi patirtis! Amžiną jam atilsį. Užuojauta artimiesiems.

Gražus amžius

Gražus amžius   portretas
Užuojauta artimiesiems, bet ne su didele puokšte gretutinių ligų, labai sunkiai judant reikėjo taip ilgai dirbti... Gaila, kad Klaipėdos ligoninių vadovai, jau senokai išlydėti į tą garbingą pensiją, niekaip nenori "palikti posto"... Juk - ne karo metas, yra puikių jaunų gydytojų.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių