Byla dėl Punios šilo: ministerija taps atsakove, buvęs ministras – liudytoju

Antradienį vykusiame pirmajame Vilniaus apygardos administracinio teismo posėdyje dėl Punios šilo išsaugojimo nuspręsta išplėsti nevyriausybininkų skundą ir įtraukti Aplinkos ministeriją į procesą ne kaip trečiąją šalį, bet kaip atsakovę, o buvusį aplinkos ministrą Kęstutį Navicką – kaip liudytoją.

Teismo posėdyje buvo svarstomas nevyriausybinės aplinkosaugos organizacijos Baltijos aplinkos forumo skundas dėl Punios šilo rezervato plėtros sustabdymo. Nevyriausybininkai siekia panaikinti aplinkos ministro K. Mažeikos pavedimu įpareigotos Valstybinės saugojamų teritorijų tarnybos įsakymą, kuriuo buvo sustabdyta Punios šilo rezervato plėtra.

„Šiandien vykęs teismo posėdis mus labai pozityviai nuteikė. Manome, kad būtent Aplinkos ministerijos vadovybė yra atsakinga už neišmintingą sprendimą stabdyti rezervato plėtrą ir ji pati, o ne jos pavedimą vykdyti turėjusi Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, turi įrodyti, kad šis sprendimas buvo pagrįstas ir pagaliau visuomenei pateikti argumentus“, – po posėdžio sakė Baltijos aplinkos forumo direktorius Žymantas Morkvėnas.

Ši byla – viena pirmųjų Lietuvos teismų praktikoje, kai aplinkosaugos srityje veikianti nevyriausybinė organizacija pripažinta tinkama ginti viešąjį interesą. Tai itin svarbus teismų praktikos atvejis, atveriantis realią galimybę ir kitoms gamtosaugos iniciatyvoms atstovauti viešajam interesui teismuose.

Šiam teisminiam procesui paremti jau surinkta daugiau nei 3400 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo

jo jo portretas
mėgins per Klaipėdos konservyną eiti į seimą. Uostamiestyje konslibų partijų nariai baigia pasibaigt tai naudojasi šiuo plyšiu pralysti

?

?  portretas
Čia tas liudytojas Navickas , kuris Klaipėdoje patarinės konservatoriams kaip šie su džiugesiu pranešė ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių