Buvusi Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorė vadovauti mokyklai negrįš

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas netenkino buvusios Šiaulių „Rasos“ progimnazijos direktorės A. I. ieškinio dėl atšaukimo iš pareigų pripažinimo neteisėtu, grąžinimo į eitas pareigas, vidutinio darbo užmokesčio už priverstinės pravaikštos laiką priteisimo, turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

„Šiaulių miesto savivaldybės taryba turėjo absoliučią ir neribotą teisę atšaukti A. I. iš pareigų, nepriklausomai nuo jos kaltų veiksmų buvimo ar nebuvimo, praradus Tarybos pasitikėjimą, - sakė Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja Vida Žostautienė. - Teismas daro išvadą, kad Taryba turėjo svarų argumentą nepasitikėti ieškove ir tai pagrindė Teisme.“

Praėjusių metų spalio 4 d. Taryba atšaukė A. I. iš progimnazijos direktorės pareigų praradus pasitikėjimą. 2017 m. kovą tuometinei progimnazijos direktorei A. I. buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, ji buvo nušalinta nuo pareigų. 2018 m. rudenį mokyklos bendruomenė, progimnazijos darbuotojai kreipėsi į Tarybą, nurodydami, kad vadovo nušalinimas neigiamai atsiliepė visai bendruomenei. Buvo paaiškinta, kad bendruomenė viliasi, jog Taryba atšauks daugiau nei pusantrų metų nušalintą direktorę ir suteiks galimybę konkurso būdu išrinkti naują progimnazijos vadovą.

Praėjusių metų spalio pabaigoje ieškovės atžvilgiu buvo baigtas ikiteisminis tyrimas ir baudžiamoji byla perduota teismui. Šiuo metu Šiaulių apylinkės teisme nagrinėjama baudžiamoji byla.

Šis Šiaulių apylinkės teismo sprendimas per 30 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių