Buvęs prezidentės patarėjas E. Rimšelis tapo teisėju

  • Teksto dydis:

Buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas teisės klausimais Ernestas Rimšelis tapo Vilniaus apygardos teismo teisėju.

Jis drauge su septyniais apylinkių teismų teisėjais antradienį prisiekė Prezidentūroje.

„Šiandien esate tie, kurie visą savo gyvenimą turės būti pavyzdžiu. Tie, kurie įsipareigojo kantriai ir dėmesingai klausytis kiekvieno žmogaus, visada jį girdėti ir suprasti. Pagal Jūsų darbą žmogus spręs ne tik apie Jus, bet ir apie Lietuvą, kaip teisinę valstybę“, – prezidentės spaudos tarnybos pranešime cituojama šalies vadovė.

E.Rimšelis prezidentės D.Grybauskaitės patarėju dirbo nuo 2009 metų iki 2014 metų liepos. Išėjęs iš Prezidentūros teisininkas įsidarbino advokatų kontoroje „Tark Grunte Sutkiene“. Iki tol beveik dešimtmetį jis dirbo teismų sistemoje – ėjo Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko patarėjo ir teisėjo padėjėjo pareigas. E.Rimšelis yra baudžiamosios teisės specialistas, teisės mokslų daktaras.

Antradienį teisėjo priesaiką taip pat davė Vilkaviškio rajono apylinkės teismo teisėju paskirtas Jonas Abraitis, Akmenės rajono apylinkės teismo teisėja Auksė Balkaitienė, Prienų rajono apylinkės teismo teisėja Vaida Baumilė, Plungės rajono apylinkės teismo teisėja Ieva Juodviršytė, Klaipėdos rajono apylinkės teismo teisėja Asta Matulevičienė, Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja Vaida Motiejūnienė, Visagino miesto apylinkės teismo teisėja Jurgita Šimonėlytė.

D.Grybauskaitės teigimu, teisėjai pasirinko profesiją su didele našta ir atsakomybe išlikti sąžiningiems savo priesaikai ir kiekvienam Lietuvos žmogui.

Apylinkių ir apygardos teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas pritarus Teisėjų tarybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xyz

xyz portretas
Labai grazios teisejos.

MRU

MRU portretas
Ernestas Rimšelis - kompetentingas, atsakingas, teisę gerbiantis asmuo. Džiaugiuosi turejusi galimybę būti jo studente. Tinkamai atliks savo pareigą!

Būtų

Būtų portretas
juokinga,jei nebūtų graudu.Gaunasi savųjų propogavimas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių