Bus sprendžiama, ar teisės vairuoti atėmimas dešimčiai metų atitinka Konstituciją

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas spręs, ar teisės vairuoti grąžinimas tik po dešimties metų, kai vairuotojas dukart įkliuvo neblaivus, atitinka Konstituciją.

KT prašymą ištirti Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatą priėmė pirmadienį.

Šiuo metu asmuo, iš kurio teisė vairuoti transporto priemones buvo atimta du kartus už vairavimą būnant neblaiviam arba apsvaigusiam nuo narkotikų, vaistų ar kitų svaigiųjų medžiagų, gali susigrąžinti šią teisę ne anksčiau kaip po dešimties metų.

Į Konstitucinį Teismą kreipęsis Telšių apylinkės teismas nagrinėja administracinio nusižengimo bylą – vienas asmuo pasiskundė, kad policijos pareigūnai atsisakė grąžinti teisę vairuoti, nesuėjus dešimties metų terminui, nes jam teisė vairuoti buvo atimta du kartus už transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam.

Skundą pateikęs asmuo už vairavimą esant neblaiviam du kartus nubaustas piniginėmis baudomis su teisės vairuoti atėmimu. Pirmą kartą – metams ir dviem mėnesiams, antrą kartą – dvejiems metams.

Nors teisės vairuoti atėmimo terminai jau pasibaigę, asmuo perlaikė teorijos ir praktikos egzaminus vairuotojo pažymėjimui susigrąžinti, tačiau jam pagal ginčijamą įstatymo nuostatą teisė vairuoti transporto priemones jam gali būti grąžinta tik po dešimties metų.

Įstatymo nuostata besipiktinantis asmuo mano, kad šiuo metu esantis reguliavimas prieštarauja Konstitucijos nuostatai, kad niekas negali būti baudžiamas už tą patį nusikaltimą antrą kartą, taip pat konstituciniam teisinės valstybės principui.

Anot skundą pateikusio asmens, teisės vairuoti grąžinimas ne anksčiau kaip po dešimties metų yra neproporcingas padarytam teisės pažeidimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Frau ist sehr krank

Frau ist sehr krank portretas
a vat isibrovima i svetima privacia erdve, pvz buta, kompiuteri, telefona asmeni, policija lietuvoje NELAIKO PIELIECIO KONSTITUCIINIU TEISIU PAZEIDIMU. BUNA KAI GIRTAS KAIMYNAS DURIS SUPAINIOJA,NA BET KI BLAIVI FRAU NETEN NUOLAT PATENKA...?

...

... portretas
JEI galima laisvės atėmimo iki gyvenimo pabaigos bausmė, tai ir teisę vairuot irgi galima tokiam pat laikui atimt, 10 metų tai SMULKMĖ.

nui

nui portretas
aplamai is girtuokliu konfiskuot teises visiems laikams!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių