Protestuotojai sulaukė „svečių“: keturi nelegalūs migrantai atėjo tiesiai į Dieveniškes

  • Teksto dydis:

Dieveniškių miestelyje, kuriame norima apgyvendinti pusę tūkstančio migrantų, gyventojai ir toliau pasiryžę to neleisti. Trečiadienio naktį Dieveniškėse apsilankė nelaukti svečiai – nešini kuprinėmis čia atėjo keturi nelegalūs migrantai.

Apie į Dieveniškes atėjusius nelegalus trečiadienio rytą pranešta socialiniame tinkle „Facebook“.

„Per naktinį budėjimą Dieveniškėse, buvo sulaikyti keturi asmenys nelegaliai kirtę Lietuvos–Baltarusijos sieną. Prisistatė esantys iš Irako. Už kelionę iki Lietuvos sienos sumokėjo po 3000 eurų. Nelegalai buvo perduoti policijai. Sienos kiauros kaip rėtis, atėjo pasivaikščiodami keliu. Paklausti, kaip jiems pavyko perlipti koncertinos užtvarą, atsakė, kad nebuvo jokių kliūčių, perėjo valstybinę sieną per smėliuką ir toliau atėjo keliu“, – rašoma socialiniame tinkle.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės budėtoja portalo žurnalistams patvirtino faktą apie į Dieveniškes atėjusius migrantus.

Sienos kiauros kaip rėtis, atėjo pasivaikščiodami keliu.

Pasak VSAT atstovės, minėti asmenys buvo sulaikyti, tačiau dabartinės jų buvimo vietos įvardyti negalėjo. „Kol kas šitos informacijos negaliu pateikti, nes dar tvarkomi jų duomenys. Jų informacija nesuvesta, asmenų pavardės yra tikslinamos“, – kalbėjo pašnekovė.

Kaip portale skelbta savaitės pradžioje, Dieveniškių miestelio gyventojai nusiteikę ryžtingai – paromis budi prie pastato, kuriame valdžia siekia apgyvendinti 500 nelegalių migrantų. Kol gyventojai priešinasi, pasieniečiai nelegalius priversti apgyvendinti savo administraciniuose pastatuose.

Nors valdžia garantuoja saugumą, Dieveniškių gyventojai baiminasi, kad čia įsikūrusiems šimtams migrantų esą bus leista vaikščioti laisvai po miestelį. „Teismo sprendimu jiems yra nebeapribotos teisės. Jie gali laisvai vaikščiot. Tvoros nebereikia. Kaip mes galim užtikrint savo vaikų saugumą?“ – klausė Dieveniškių gyventoja Irina.

Feisbuko nuotr.

Žmonės netiki ir valdžios pažadais, kad migrantai čia gyventų tik iki rugsėjo. Vietiniai gyventojai tikina, kad čia stovės tiek, kiek reikės. Anot valdžios atstovų, Dieveniškės pasirinktos kaip logistiškai patogi vieta dėl šalia esančios pasienio užkardos. Deryboms su gyventojais nepavykus, migrantų apgyvendinimo klausimą svarstys Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barnabas / 123

Barnabas / 123 portretas
Zingeri, čia tu? Pasiimk su visais (73 Seimo nariais 2018 m. balsavusiais už Migracijos paktą) pas save. Galėsi su malonumu prišiktus termosus valyti!

123

123 portretas
Kokie bailiai gyvena tose Dieveniškėse..... visko bijantys kaimiečiai...

režisūra

režisūra portretas
Ne atsitiktinai jei tiesiai į Dieveniškes atėjo. Lygiai kaip ir per Kovo 11-osios eitynes neatsitiktinai ateina "spalvoti" provokatoriai. Pasižiūrėkite "Savo varpinė" Youtube, ten truputį daugiau detalių yra.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių