A. Bilotaitė: nameliuose Medininkuose migrantai bus apgyvendinti kitą savaitę

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad moduliniuose nameliuose Pasieniečių mokyklos Medininkuose teritorijoje migrantai bus apgyvendinti kitą savaitę.

„Čia yra ta vieta, kuri jau pirmadienį, teisingiau – gal nebūtinai pirmadienį, bet kitą savaitę tai tikrai jau turėtų startuoti. Šioje vietoje mes turėsime galimybę apgyvendinti apie 1 tūkst. neteisėtų migrantų“, – žurnalistams penktadienį Medininkuose teigė ministrė.

Anot jos, pirmiausia čia bus atkeliami migrantai iš pasienio užkardų, kad būtų galima atlaisvinti pasieniečius nuo netiesioginių darbo funkcijų.

„Prioritetas – atlaisvinti užkardas, kuriose dabar gyvena neteisėti migrantai. Mūsų tikslas, kad pareigūnai galėtų dirbti savo darbą, o migrantai gyventų ten, kur priklauso“, – teigė A. Bilotaitė.

Ji dar kartą pakartojo, kad pirmiausia į modulinius namelius bus atkeliamos motinos su vaikais ir kiti pažeidžiamų grupių asmenys.

Jis bus suskirstytas į zonas. Neteisėti migrantai yra iš skirtingų šalių, skirtingų tikėjimų, tad kad būtų ir jiems saugiau, bus suskirstymas į zonas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Turto valdymo valdybos viršininkas Žydrūnas Karčiauskas sakė, kad modulinių namelių kompleksas bus suskirstytas į zonas.

„Jis bus suskirstytas į zonas. Neteisėti migrantai yra iš skirtingų šalių, skirtingų tikėjimų, tad kad būtų ir jiems saugiau, bus suskirstymas į zonas, yra sanitarinės zonos, valgomoji zona, planuojama tiekti šiltą maistą, taip pat bus skirta patalpa laisvalaikio zonai, nes bus šeimų su vaikais, kad vaikai turėtų, kuo užsiimti, bus poilsio patalpa, bus maldos namai ir galimybė užsiimti šiek tiek fiziniais pratimais – bus ir tos vietos įrengtos“, – žurnalistams sakė pasieniečių atstovas.

Jo teigimu, komplekso įrengimas ir migrantų atkėlimas planuojamas etapais, šiuo metu įrengimą kiek apsunkino oro sąlygos.

„Manome, kad tikrai kitą savaitę bus pirmas etapas, kuris bus įgyvendintas“, – sakė Ž. Karčiauskas.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau nei 4 tūkst. neteisėtų migrantų.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
...Mat "ateiviai" negali bendrauti,,su kitu religiju,,kitu.. kulturu asmenimis.O musu pilieciu klausia --ar jie nori svetimakulturiu ,svetimu religiju ,,svetimkuniu?? kurie uzpludo ir liepia tautieciams pasislinkti,,ar nori musu zmones kitos religijos ,kito maisto ir odu tvaiko??..Tuos svetimus migruojancius patalpinama greta musu pilieciu --nsidomint ,kaip jie jauciasi//

Leiskite paklausti

Leiskite paklausti portretas
O ne paprasčiau susitarti su Iraku, kad atsiųstų keleta tuščių lėktuvų į Vilnių, Karmėlavą ar Zoknius?

Aris

Aris portretas
O aš pagalvojau kad apgyvendins mūsų benamius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių