Beveik 2 mln. litų, skirtų referendumui, VRK išleis algoms

Beveik 2 mln. litų, Vyriausybės skirtų patariamajam referendumui, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) išleis atlyginimams, biuleteniams, plakatams ir kitiems dokumentams spausdinti.

Penktadienį VRK patvirtino išlaidų sąmatą. Pagal ją 1,3 mln. litų numatoma skirta apylinkių ir apygardų komisijų išlaidoms apmokėti - šių komisijos narių darbo užmokesčiui, vienkartinėms premijoms ir kitoms išlaidoms.

Pati VRK planuoja išleisti 601,4 tūkst. litų. Šios lėšos bus skirtos apmokėti už biuletenių, plakatų, balsavimo paštu vokų, įvairių formų blankų, balsų skaičiavimo protokolų ir kitų spaudinių spausdinimą bei už duomenų tvarkymą informacinėse sistemose.Iš viso patariamajam referendumui dėl naujos atominės elektrinės statybos ketinama išleisti 1,93 mln. litų.

Papildomai referendumui skirti 1,93 mln. litų Vyriausybė nutarė trečiadienį. Tokiu būdu vietoj 6,58 mln. litų jam bus skirta 8,51 mln. litų. Pinigai bus skirti iš Privatizavimo fondo.Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, jei referendumas būtų organizuojamas ne kartu su Seimo rinkimais, jis kainuotų dvigubai daugiau nei dabartinė suma.Seimo rinkimams šių metų valstybės biudžete numatyta 21 mln. litų.

Referendume gyventojams bus pateiktas teiginys: „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“, o žmonės turės pasirinkti vieną iš dviejų atsakymų:„taip“ arba „ne“.Lietuva kartu su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikisi iki 2020 metų pastatyti naują atominę Visagine elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kuri buvo galutinai uždaryta 2009 metų pabaigoje.

Vyriausybė planuoja, kad jėgainės statyba prasidės 2014 metais, o 2020 metais ji jau galėtų gaminti elektrą.


Šiame straipsnyje: VRKreferendumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

okelias

okelias portretas
Gerb. VRK nariai, ar jums neskauda širdį, kad taip neatsakingai pagrindinių partijų kandidatai į seimą , naudoja skirtus pinigus. Kaune, kaip Brežnevo laikais beveik prie kiekvieno gatvės kampo centre ir kitur didžiausi portretai - visu ūgiu piukuokasi,: E. Masiulis, A. Butkevičius, Uspanshikasiš autobusų stotelių, Margevičienė ir eilė kitų. Kur pažvelgsi, ten ir jie, Visiškai prarado saiką A. Butkevičius - Kaune prie Stoties turgaus didžiausias jo atvaizdas. Galvoja, kad taip bus renkami. Maniau, kad tie skirti pinigai, tai degalams važiuoti pas rinkėjus, Ateityje ar nereiktų sumažinti skiriamas lėšas?

virginija

virginija portretas
Na taip,kur jau ten degalams :) .Degalams Vandžiogalos apygardoje skiriama 15 lt.vienam komisijos nariui, o tai kaimukai iki kurių reik nuvažiuoti.Išeina taip,kad vežiojam biuletenius už savo lėšas. "Maistpinigių "skiria šešiems žmonėms 70 lt.,kai komisija dirbs nuo ankstyvo ryto iki nakties. Atlyginimas irgi juokingas nusimato, apie premijas niekas nekalba :). Nešiau ir keikiau save,nejau aš duonos namuose neturiu.... kad daugiau kas mane įkalbintų padirbėti Tėvynės labui......nė už ką.

debilu valstybe

debilu valstybe portretas
debilkubiliaus vyriausybe....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių