Baigiasi pratybos „Geležinis Vilkas 2022 I“: intensyviai judės karinė technika

  • Teksto dydis:

Antradienį baigiasi dvi savaites trukusios tarptautinės pratybos „Geležinis Vilkas 2022-I“.

Gaižiūnų poligone (Jonavos r.) ir aplinkiniuose rajonuose vykusiuose mokymuose buvo įvertinti Lietuvos kariuomenės Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priklausančių NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės ir Karaliaus Mindaugo husarų bataliono gebėjimas atlikti gynybos ir puolimo operacijas, Logistikos bataliono bei Oro gynybos bataliono baterijos gebėjimas remti manevrinius vienetus, sakoma Lietuvos kariuomenės pranešime.

Pratybose dalyvavo apie 1000 karinės technikos vienetų – tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto ir daugiau kaip 3 tūkst. karių iš Lietuvos bei kitų NATO valstybių. Mokymų metu dalyviai demonstravo puikų pasirengimą vykdyti karines operacijas, dalijosi patirtimi tarptautinėje aplinkoje bei stiprino sąveiką su aukštesniu štabu bei užsienio partneriais.

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad likusiomis dienomis numatomas intensyvus karinės technikos judėjimas Gaižiūnų poligone, Jonavos bei Kaišiadorių apylinkėse. Pratybų dalyviai judės į nuolatines dislokacijos vietas, taip pat užtikrins mokymuose naudotų vietovių sutvarkymu.

Pratybos „Geležinis vilkas“ kasmet organizuojamos pavasarį ir rudenį, jomis siekiama palaikyti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ bei jai priklausančių batalionų kovinę parengtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių