B. Gudelio žodžiai eteryje apie LGBT ir moteris sukėlė tikrą audrą: klaiku!

  • Teksto dydis:

LRT laida „Lietuva kalba“ sukėlė tikrą audrą internete. Vienas iš laidos, kurioje diskutuota apie lygias vyrų ir moterų teises, pašnekovų buvo garsus šalies verslininkas Benas Gudelis. Savo elgesiu tiesioginiame eteryje jis nepagarbiai bendravo su kitais laidos svečiais, be to, prieštaringai šnekėjo apie LGBT bendruomenę bei seksizmą.

Bendrovių „KristiAna“, „Fragrances International“ vadovas laidoje ėmė svarstyti, kaip pavadinti Lygių galimybių plėtros centro ekspertę Margaritą Jankauskaitę – ar moterimi, ar mergina. Komunikacijos ekspertas Gabriel Raphael Borta B. Gudeliui aiškino, kad ją reikėtų vadinti taip, kaip ji norės. Į tai verslininkas sureagavo nepagarbiai – rėžė ekspertui, kad šis galės jam aiškinti, kai paaugs.

Vėliau, temai pasisukus apie LGBT bendruomenę, B. Gudelis tikino nesantis už paradus ir nestovintis po vėliavomis. Taip jam kalbant apie LGBT bendruomenę, viena LRT auditorijos dalyvė, stebėjusi laidą internetu, kaip ekrano foną užsidėjo vaivorykštės spalvų vėliavą. Tai dar labiau įaudrino B. Gudelį.

„Vėliavos yra ekranuose… Reklamuojama… Aš noriu matyti Ukrainos vėliavą, kur ji yra? Mes nesame gėjų tauta. Ar mes esame gėjų tauta? Nematau Lietuvos vėliavos, nematau Ukrainos vėliavos“, – laidoje šnekėjo jis.

Kitam pašnekovui paklausus, kodėl B. Gudelis pats neatsinešė Lietuvos ar Ukrainos vėliavos, jis nustebo: „Kur? Čia?“.

Aš noriu matyti Ukrainos vėliavą, kur ji yra? Mes nesame gėjų tauta.

B. Gudelis ir anksčiau buvo patekęs į skandalą, kai Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovę Ingą Ruginienę pavadino mergaite.

„Tai dabar man kalbėti su profsąjungų mergaite, labai graži moteris, dar kartą kartoju, labai maloni, kultūringa, aš jos noriu paklausti, kiek ji uždirba, ir kas nustato jos atlyginimą. Vat ji pasakė, kad mano mergaitės ale uždirba aštuonis šimtus, taip, tai yra pradinis atlyginimas, bet jos dar gauna komisinius ir gali uždirbti du tūkstančius. O kiek ponia profsąjungų vat mergina uždirba“, – 2021-ųjų liepą portalo delfi.lt rengtoje laidoje „Faktai ir nuomonės. Kuo baigsis jachtų ir prabangių mašinų pirkimo skandalas?“ šnekėjo B. Gudelis.

 

 

Pasipiktinimo banga

Prieštaringais B. Gudelio pasisakymais laidoje „Lietuva kalba“ piktinosi ir žymūs žmonės.

„Jau geriau mano vienintelė kosmetikos priemonė bus ūkinis muilas, nei aš dar kada gyvenime eisiu į B. Gudeliui priklausančią „KristiAną“, – feisbuke rašė žurnalistė Aušra Lapė Šneiderytė.

„B. Gudelio seksistiniai, homofobiniai ir tiesiog nulinio jautrumo kitam žmogui pasisakymai šiandien „Lietuva kalba“ laidoje yra puiki iliustracija, kodėl lyčių lygybės prasme esame uodegoje. Klaiku“, – emocijų neslėpė ir Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė.

„B. Gudelis šokiravo. TV laidoje nuolatos žmones įžeidinėjo ir problemos nematė. Kartais net nesiorientavo diskusijoje. Neįsivaizduoju, kokias patyčias patiria gyvenantys jo aplinkoje ar jam dirbantys“, – antrino ir menininkas Remigijus Gataveckas.

B. Gudelis šokiravo. TV laidoje nuolatos žmones įžeidinėjo ir problemos nematė.

Jo brolis Algirdas Gataveckas rašė, kad B. Gudelis – pasipūtęs.

„Turbūt ego pakėlė ir jis neišgirdo (gal nesiklausė), apie ką ten žmonės kalba... O informacija buvo naudinga visiems, ypač jam“, – rašė jis.

Tolerantiško jaunimo asociacija feisbuke irgi išdėstė, ką mano apie laidą su B. Gudeliu. Pasak asociacijos, B. Gudelis  parodė savo nepakantumą LGBT bendruomenei.

„Į diskusijos dalyvių klausimus, o kur jo Lietuvos ar Ukrainos vėliava, B. Gudelis neatsakė ir pareiškė esantis įžeistas ir kreipsis į teismą. Tuo metu, kol B. Gudelio advokatai rašo civilinį ieškinį, mes sveikiname LRT auditorijos dalyvę, nepabijojusią parodyti savo pilietinę poziciją ir neapsikentus B. Gudelio homofobiškų replikų užsidengus ekraną vaivorykštės spalvomis. Tokie kaip B. Gudelis turi suprasti – mes esame. Ir nebesislėpsime, kol jie mėgins parodyti savo valdžią“, – rašoma jų feisbuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašau neįžeidinėti MOTERŲ!!!

Prašau neįžeidinėti MOTERŲ!!! portretas
Mane, kaip moterį" žeidžia LGBT narių elgesys jų paradų metu. Išaiškinkit prašau man, kodėl yra išsityčiojama iš MOTERS įvaizdžio? Ar tai nėra viešas MOTERS pažeminimas?  Kodėl tie "vyrai" naudoja moteriškus atributus (aukštakulniai, sijonai, liemenėlės, moteriškas makiažas, moteriškos šukuosenos- perukai) išsidergti parade ir demonstruoti savo  "kitoniškumą" ir "laisvumą"??? Kodėl  dergiasi ir vulgariai išryškina moteriškumo kūno linijas  (krūtinė, užpakaliukas)? KODĖL  nesusigalvoja neutralaus įvaizdžio, kuris nežeistų tradicinių pažiūrų moterų???? Lai vaikšto kaip sliekai  ar ateiviai-  NEKATROJI LYTIS būtų ir viskas su jais būtų aišku...Lai ieško savo įvaizdžio išskirtinumo, o ne diskriminuoja moteris. TAD prašau nežeisti ir nesityčioti "mažumų" iš "daugumos"!!!

Ji

Ji portretas
Pritariu B.Gudeliui dėl vėliavų ir dėl psichiatrų, tikrai šiandien Lietuvoje daug kam praverstų pasitikrint - arba bent jau į veidrodį retkarčiais pažiūrėt, kol dar į kosmosą neišskrido, o dėl vėliavų - kaip galima kišti kažkokias svetimas vėliavas, kurios neaišku ką atstovauja, kur reikia ir kur nereikia?

galutinis

galutinis portretas
tapinienės fiasko ........... ''Kas kalba'' tapo lgbt reklamos konteineriuku
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių