Atkreipė dėmesį: istorikai, muziejininkai uždirba 400 šimtus eurų „į rankas“

Vykstant valstybės biudžeto svarstymams, daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) darbuotojų prašo valstybės vadovų atkreipti dėmesį į jų atlyginimus.

Kreipimęsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį bei Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Stasį Jakeliūną darbuotojai nurodė vidutiniškai uždirbantys apie 400 šimtus eurų „į rankas“.

„Šiuo metu, LR Seime formuojant valstybės biudžetą, prašytume atsižvelgti į mūsų išdėstytą socialiai opią problemą“, – rašoma kreipimęsi.

Dokumentą pasirašė 108 iš 147 LGGRTC darbuotojų. Jo generalinė direktorė Teresė Birutė Burauskaitė BNS teigė, jog apie 400 eurų gauna vadovaujančių pareigų neužimantys centro darbuotojai – istorikai, specialistai, muziejininkai.

Jų kreipimęsi į politikus rašoma, kad atlyginimai nekeliami dešimtmečiais, o visi ankstesni bandymai atkreipti į tai dėmesį būdavo bevaisiai.

Genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojai teigia, jog institucija yra svarbi informaciniame kare.

„Apmaudu, kad Lietuvoje istorikai tampa labai reikalingi tik tuomet, kai reikia ginti valstybės garbę, tačiau jų eiliniai gyvenimo „šiokiadieniai“ vegetuojant ant skurdo ribos niekam nerūpi“, – rašoma kreipimęsi.

Centro vadovė T. B. Burauskaitė sakė, kad maži darbuotojų atlyginimai rodo, jog valstybė nuvertina intelektualinį darbą, nes leidžia tiek mažai mokėti žmonėms ne tik su aukštuoju išsilavinimu, bet ir mokslo daktarams.

„Man jų prašymas atrodo pagrįstas ir logiškas. (...) Tai nėra proporcinga, kad šitiek išsimokslinę žmonės tiek uždirba“, – teigė LGGRTC direktorė.

Biudžeto projektas Seimui buvo pristatytas spalio pabaigoje. Dabar jis grąžintas Vyriausybei tobulinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Daug kur muziejininkai gauna 400 eur. į rankas... O funkcijų vis daugėja - edukaciniai užsiėmimai, gido paslaugos, kultūriniai renginiai, parodos, eksponatų rinkimas, inventorinimas, skaitmeninimas, moksliniai tyrimai, straipsniai, pranešimai konferencijose, viešoji komunikacija, ekspozicijų atnaujinimas ir modernizacija... Muziejininkai savo funkcijomis dirba kaip robotai, o atliginimai tokie, kad sunku vaikui drabužį nupirkti...

ALGIS

ALGIS portretas
Valytoja valo grindis , dulkes nušluosto , šiukšles išneša , o jūs tik dulkes nuo popierių , pilnai užtenka tokio atlyginimo

tiesa

tiesa portretas
tokie ir atranda ka uzsako isrinktieji kurie nori keisti istorija jiems tinkama linkme
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių