Artėja ruduo: šią savaitę skėčio namuose geriau nepamiršti

Nors dar tik rugpjūčio vidurys, tačiau orai vis labiau primena rudenį. Šios savaitės pirmoje pusėje iš namų geriau neiti be skėčio – kaip LRT radijui teigia sinoptikas Vytautas Sakalauskas, daugelyje rajonų numatomas lietus, o oras šils vos iki 20 laipsnių.

Pirmadienį, Žolinių dieną, Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais. Daugelyje šalies rajonų vyraus trumpi lietūs, kai kur galima perkūnija, kurių metu 8–13 m/s vakarinių krypčių vėjas vietomis gali sustiprėti iki 15–17 m/s. Tad diena nebus itin šilta – oras šils iki 16–20 laipsnių.

Naktį iš pirmadienio į antradienį bus debesuota su pragiedruliais. Daugelyje rajonų palis, vėjas gali sustiprėti iki 15–18 m/s, o temperatūra kris iki 9–14 laipsnių.

Antradienis itin primins pirmadienį – bus taip pat debesuota su pragiedruliais, daug kur palis, vakarų, šiaurės vakarų 8–13 m/s vėjas vietomis sustiprės iki 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra sieks 14–19 laipsnių.

Nors naktį iš antradienio į trečiadienį bus kiek šilčiau – 10–15 laipsnių, tačiau trečiadienį dieną bus kiek šalčiau nei antradienį – 14–18 laipsnių. Tiesa, palis tik kai kur, tačiau lietus bus kur kas smarkesnis.

Ketvirtadienį taip pat neišvengsime lietaus, o temperatūra kils iki 15–20 laipsnių. Tiesa, kaip teigia sinotikas, nuo šios dienos orai turėtų gerėti.

Penktadienį ir savaitgalį turėtų būti pasirodyti daugiau pragiedrulių, o temperatūra didėti ir iki 25 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių