Aplinkosaugininkai su Alytaus valdžia rengia susitikimą dėl degusios „Ekologistikos“

  • Teksto dydis:

Stiprindami svarbių objektų priežiūrą aplinkosaugininkai ketvirtadienį organizuoja susitikimą dėl bendrovės „Ekologistika“, kurioje prieš trejus metus buvo kilęs padangų gaisras, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Per AAD susitikimą su Alytaus miesto savivaldybės administracija ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu bus vertinamas gaisro atliekų tvarkymo UAB „Ekologistika“ atvejis ir tariamasi, kaip didinti šio objekto saugumo priemones.

Nors šiuo metu dar vyksta teisminiai procesai, susiję su taršos leidimo įmonei panaikinimu, AAD teigia esąs pasirengęs vykdyti prevencines aplinkos apsaugos kontrolės priemones, bet kol kas to padaryti negali, nes Alytaus miesto savivaldybės administracijos sprendimu draudžiama veikla pastate, taip pat laukiama pastato ekspertizės po gaisro.

„Ekologistika“ – išskirtinis objektas, todėl aplinkosaugininkai vykdo reguliarią jo priežiūrą. Tuo tikslu AAD inicijavo Alytaus miesto savivaldybės veiksmus, kuriais būtų užtikrintas pastato konstrukcijų saugumas ir atlikta pastato ekspertizė. Be to, AAD iniciatyva neplaninį įmonės patikrinimą vykdė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas“, – pranešime cituojamas departamento direktorius Giedrius Kadziauskas.

„Ekologistika“ – išskirtinis objektas, todėl aplinkosaugininkai vykdo reguliarią jo priežiūrą.

Rugpjūčio viduryje, vykdydamas įmonės priežiūrą, AAD pradėjo neplaninį įmonės patikrinimą ir nustatė, kad laikomų teritorijoje atliekų dalis, apie 12,44 tonos, buvo perduotos atliekų tvarkytojui, turinčiam teisę surinkti, vežti, eksportuoti ir apdoroti padangų atliekas.

„Mūsų tikslas – kad padangų atliekos būtų sutvarkytos laikantis teisės aktuose nustatytų reikalavimų, o iki sutvarkymo laikomos saugiu žmonėms ir aplinkai būdu“, – pabrėžia G. Kadziauskas.

Gaisras Pramonės mikrorajone esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ buvo kilęs 2019-metų spalio 16-osios naktį. Ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Gaisro metu sudegė 2 202 tonos padangų. Dėl padidėjusio oro užterštumo Alytaus mieste ir rajone buvo paskelbta ekstremali situacija. Nustatyti sunkūs padariniai aplinkai, nuostolius skaičiavo ir vietos ūkininkai.

Gaisro padariniams likviduoti iš valstybės rezervo buvo panaudota daugiau nei 5 milijonai eurų. Gaisro metu dėl oro užterštumo nedirbo ir aplink degusią gamyklą Alytaus mieste esančios įmonės, į Pramonės rajoną nekursavo viešasis transportas, taip pat kai kuriems Alytaus rajono ūkininkams buvo uždrausta tiekti pieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių