Apklausa: šeši iš dešimties lietuvių pritartų visuotiniam šaukimui

  • Teksto dydis:

Šeši iš dešimties lietuvių palaikytų visuotinį šaukimą į kariuomenę, rodo ketvirtadienį paskelbta LRT užsakymu visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa.

Už visuotinį šaukimą į kariuomenę pasisakė 58 proc. respondentų. 49 proc. apklaustų gyventojų pritartų, kad visuotinis šaukimas galiotų tik vaikinams, 9 proc. pritartų visuotiniam šaukimui ir merginoms, ir vaikinams.

34 proc. šalies gyventojų nepritaria visuotinio šaukimo įteisinimui Lietuvoje, o 8 proc. respondentų šiuo klausimu nuomonės neturėjo.

Apklausa atlikta gegužės 16–28 dienomis. Per tyrimą apklaustas 1021 Lietuvos gyventojas (18 metų ir vyresnis). Rezultatų paklaida neviršija 3,1 procentinio punkto. Apklausos metodas – asmeninis interviu.

Apie visuotinį šaukimą diskutuota rengiant parlamentinių partijų susitarimą dėl gynybos. Jame visuotinis šaukimas nenumatytas partijoms dėl jo nesutarus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fake news

Fake news portretas
Kiek pašneku su jaunimu jie jsu iškart turi planą kur nešti muilą jei kad,nors tas planas idiotiškas,niekas taip negalvoja kaip vagių valdžia norėtų

ONTĖ

ONTĖ portretas
Kristina, Kristina Eto nie vi ušli ot ROSISIJI, Eto ROSSIJA uhodit ot vas Tie, kurie išvyko iš Lietuvos, jiems į viską nusispjauti.

6 drąsuoliai

6 drąsuoliai portretas
10 iš 10 slėptusi krumuose ir bėgtu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių