Apklausa: Seimas ir toliau išlieka gyventojams daugiausiai nepasitikėjimo keliančia institucija

Naujausios visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad ryškių pokyčių šalies institucijų vertinime nėra. Lietuvos gyventojai ir toliau labiausiai nepasitiki Seimu, Vyriausybe bei šalies žiniasklaida.

Kovo mėnesį vykusi apklausa parodė, kad apklausti 18-74 metų Lietuvos gyventojai labiausiai pasitiki šiomis trimis institucijomis: Bažnyčia (67 proc. pasitiki ir 22 proc. nepasitiki), Prezidento institucija (63 proc. pasitiki ir 28 proc. nepasitiki) bei savivaldybėmis (59 proc. pasitiki ir 33 proc. nepasitiki).

Pusė apklaustų gyventojų nepasitiki Lietuvos žiniasklaida (45 proc. pasitiki ir 50 proc. nepasitiki), Vyriausybe nepasitiki šeši iš dešimties (35 proc. pasitiki ir 59 proc. nepasitiki). Visgi daugiausiai gyventojų nepasitikėjimo sulaukia Seimas, kuriuo nepasitiki septyni iš dešimties šalies gyventojų (26 proc. pasitiki ir 69 proc. nepasitiki).

Kaip parodė tyrimas, per paskutinį mėnesį 3 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, kurie pasitiki Vyriausybe (nuo 32 proc. iki 35 proc.), o 3 procentiniais punktais per šį laikotarpį sumažėjo pasitikinčių Prezidento institucija (nuo 66 proc. iki 63 proc.). Kitų institucijų vertinimai nuo vasario mėnesio apklausos nepakito.

ELTOS iliustracija.

Apklausa vyko 2022 m. kovo 10 – 24 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (18–74 metų), apklausa vyko 120 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka suaugusių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18–74 metų Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip.

Taip. portretas
Žmonės visada intuityviai iš karto rmato kas kaip..Mane labjausiai užkabino kai vykstant svarstymams dėl žydams skiriamų 38 milijonų seime atsistojo Širinskienė ir savo saldžiu balseliu pasakė, kad be kalbų reikia šias išmokas skirt(!) Tai kokia čia Opozicija? Kas gina Lietuvos žmonių interesus šiuo netikėtu sunkmečiu? Kam dirba jie visi? Taigi šitas milijonų skyrimas yra ne tik neteisingas, neteisėtas (mes jau viską žydams išmokėjom) bet ir patys žydai tų pinigų neprašė. Tik cinikė Šimonkė sugalvojo šitą numerį su niekuo nepasitarus. Ir Tautos neatsiklausus..

seimas nepasitiki žmonėmis

seimas nepasitiki žmonėmis portretas
žmonės nepasitiki seimu

Norintis būti prezidentu

Norintis būti prezidentu portretas
Tai kokie čia žmonės? Jie jedinstvo – nereikia jų vadinti Lietuvos žmonėmis. Fašistai, jedinstvo. Problema, žinoma. Pamišėlių pakankamai daug.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių