Apklausa: sankcijoms Rusijai pritaria 84 proc. Lietuvos gyventojų

Didžioji dalis Europos Sąjungos (ES) gyventojų pritaria sankcijoms Rusijai, Lietuvoje šis skaičius siekia 84 proc., rodo ketvirtadienį paskelbta Eurobarometro apklausa.

Jos duomenimis, 98 proc. Lietuvos gyventojų (91 proc. ES) pritaria humanitarinės pagalbos Ukrainai teikimui, 94 proc. – tam, kad ES priimtų nuo karo bėgančius žmones (88 proc. ES).

Finansinės pagalbos Ukrainai teikimui pritaria 92 proc. Lietuvos gyventojų (77 proc. ES), o sankcijoms Rusijos valdžiai, įmonėms ir piliečiams – 84 proc. apklaustųjų Lietuvoje (74 proc. ES).

Apklausa rodo, kad didelė dauguma Europos gyventojų ir toliau pritaria Rusijos valstybinių žiniasklaidos organizacijų transliacijų draudimui – 67 proc. ES ir 82 proc. Lietuvoje, o tam, kad Bendrija finansuotų karinės įrangos pirkimą ir tiekimą Ukrainai ES pritaria 65 proc., o Lietuvoje – 88 proc. gyventojų.

Kaip pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, mūsų šalyje 62 proc. gyventojų išlieka patenkinti Europos Sąjungos veiksmais reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje, ES tokios nuomonės laikosi 56 proc. apklaustųjų.

Taip pat 86 proc. Lietuvos gyventojų pritaria bendrai ES valstybių narių gynybos ir saugumo politikai – ši dalis išliko nepakitusi nuo praėjusios vasaros, o tam nepritarė 7 proc. apklaustų Lietuvoje. ES šie skaičiai atitinkamai yra 77 ir 16 procentų.

Lietuvoje 91 proc. gyventojų (80 proc. ES) mano, kad valstybių narių atliekamas karinės įrangos pirkimas turėtų būti geriau koordinuojamas, o 88 proc. – kad ES reikia didinti karinės įrangos gamybos pajėgumus (69 proc. ES).


Šiame straipsnyje: Eurobarometrasapklausasankcijos Rusijaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių