Apie audringus orus: lyg gamta būtų nusprendusi pasikalbėti su mumis tiesiogiai

  • Teksto dydis:

Vakar į Alytaus rajoną ir kitus Lietuvos kampelius įsiveržė žaibai ir griaustinis. Žaibai skrodė dangų, o griaustinis dundėjo taip garsiai, lyg gamta būtų nusprendusi pasikalbėti su mumis tiesiogiai“, – trečiadienio popietę feisbuke skelbė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Anot specialistų, vis dėlto tokios naktys nėra labai išskirtinės lietuviškos vasaros metu.

„Vasara Lietuvoje turi savo kaprizus ir siurprizus – nuo ramių saulėtų dienų iki audringų naktų. Lietuviška vasara yra nenuspėjama, su netikėtais gamtos išsišokimais, kurie primena, jog gyvename šalyje, kurioje orai mėgsta žaisti savo žaidimus“, – teigė meteorologai.

 

 

Prognozuojama, kad ketvirtadienio naktį lietaus tikimybė nedidelė. Vėjas vakarinių krypčių, 5–10 m/s. Temperatūra 13–18 laipsnių šilumos. Dieną vietomis trumpas lietus. Vėjas vakarų, pietvakarių 7–12 m/s. Temperatūra 22–27 laipsniai šilumos.

Penktadienio dieną šiauriniuose rajonuose kai kur trumpai palis. Vėjas vakarinių krypčių, 7–12 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 22–27, pajūryje apie 20 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną daug kur trumpas lietus. Vėjas naktį vakarinių krypčių, dieną šiaurės vakarų, 5–10 m/s. Temperatūra naktį 11–16, pajūryje iki 18, dieną 22–27 laipsniai šilumos.


Šiame straipsnyje: oraigriaustinisžaibai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių