Apie artimiausių dienų orus: kai miestas tampa viena didele sauna, belieka tik prisitaikyti

  • Teksto dydis:

„Kai miestas tampa viena didele sauna, belieka tik prisitaikyti“, – teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, pasidalijusi ir artimiausių dienų orų prognoze.

„Vakar dar galėjome džiaugtis kažkiek gaivesniu oru, bet šiandien karštis perima visą kontrolę.  Dieną termometrai šoks iki 30-33 laipsnių, primindami, kad šie vasaros orai yra tikras išbandymas, – antradienio rytą feisbuko paskyroje skelbė tarnyba. – Kai miestas tampa viena didele sauna, belieka tik prisitaikyti. Gerkite daug vandens, kad neištirptumėte kaip ledinukai.  Raskite pavėsį ir mėgaukitės tuo nedideliu vėjelio gūsiu, kuris kartais prabėga pro šalį. Saugokite savo odą nuo saulės – kremas nuo saulės dabar yra geriausias draugas. Ir atminkite, karštis neišvengiamas, bet jį galima išgyventi. Išlaikykite ramybę širdyje ir galvokite apie vėsią jūrą, net jei esate miesto centre. Pasidalinkite šiais patarimais su draugais ir išlikite ramūs šioje kaitroje.“

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos nuotr.

Prognozuojama, kad antradienio dieną dangaus vaizdas keisis, bet lietaus nesitikėkite. Nepastoviai debesuota, lietaus tikimybė maža. Vėjas iš rytų, 6–11 m/s. Dieną termometrai rodys 28–33 °C.

„Pasiruoškite karštai dienai ir mėgaukitės saule, nes gamta šįkart pažadėjo būti saulėta“, – pastebėjo specialistai.

 

 

Trečiadienį daug kur trumpi lietūs, naktį vietomis smarkūs. Kai kur gali pasirodyti perkūnija. Vėjas pietryčių, pereinantis į pietvakarių ir vakarų, naktį 5–10 m/s, dieną 7–12 m/s. Temperatūra naktį 17–22 °C, dieną 25–30 °C, pajūryje 22–24 °C.

Ketvirtadienį vietomis trumpai palis. Vėjas vakarinių krypčių, 7–12 m/s. Temperatūra naktį 13–18 °C, dieną 23–28 °C, pajūryje 20–22 °C.

Penktadienį žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 12–17 °C, dieną 21–26 °C.

Šeštadienį lietaus nenumatoma. Vėjas vakarų ir pietvakarių, naktį silpnas, dieną 5–10 m/s. Temperatūra naktį 11–16 °C, dieną 23–28 °C.

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje laukiama karšto ir saulėto oro, su tik keliais trumpo lietaus epizodais.

„Nepamirškite pasirūpinti savimi ir artimaisiais per karščius – gerti daug vandens ir vengti tiesioginių saulės spindulių vidurdienio metu“, – priminė specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių