A. Zabarauskas patvirtino: dalyvaus LRT vadovo konkurse

Komunikacijos strategas Aistis Zabarauskas penktadienį pranešė vėl dalyvausiantis birželį vyksiančiame nacionalinio transliuotojo LRT generalinio direktoriaus konkurse.

„Šiandien pateikiau dokumentus konkurse eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas“, – feisbuke pranešė A. Zabarauskas.

Jis pridūrė, kad dėl priimto sprendimo baigia darbą komunikacijos konsultacijų bendrovėje „Adverum“.

„LRT taryba, organizuodama naują konkursą, ėmėsi priemonių didesniam proceso viešumui ir skaidrumui. Tai neabejotinai geras sprendimas, o kitas žingsnis turi būti viešos visų kandidatų, dalyvaujančių konkurse, diskusijos apie LRT ateitį“, – nurodė A. Zabarauskas.

Anot jo, tokių diskusijų tikslas – ne tik įvertinti kandidatus ir jų programas, bet ir viešai suformuluoti visuomenės lūkesčių laišką LRT vadovui.

„Vienintelis LRT akcininkas yra visuomenė, todėl po diskusijų susistemintas jos lūkestis nacionaliniam transliuotojui, ypač skaidrumo temoje, turi tapti LRT strategijos dalimi“, – rašė kandidatas.

Vienintelis LRT akcininkas yra visuomenė, todėl po diskusijų susistemintas jos lūkestis nacionaliniam transliuotojui, ypač skaidrumo temoje, turi tapti LRT strategijos dalimi.

Jeigu LRT taryba išrinks kitą kandidatą į įstaigos vadovus, karjerą A. Zabarauskas planuoja tęsti kaip savarankiškai dirbantis komunikacijos strategas.

Jis buvo vienas iš favoritų ir per pirmą atranką, kai įstaigos vadovo išrinkti nepavyko, A. Zabarauskui ir dabartinei direktorei Monikai Garbačiauskaitei-Budrienei surinkus po vienodą LRT tarybos narių balsų skaičių.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė jau yra paskelbusi, kad sieks dar vienos kadencijos pareigose.

Šiandien pateikiau dokumentus konkurse eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas.

Ankstesniame konkurse taip pat dalyvavo buvęs LRT direktorius, dabartinis „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, buvusi TV3 vadovė Vilma Marciulevičiūtė, „Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas ir Vilniaus universiteto docentas Mantas Martišius.

V. Marciulevičiūtė, G. Plytnikas ir M. Martišius BNS patvirtino, kad naujoje atrankoje nedalyvaus, A. Siaurusevičius komentuoti situaciją atsisakė.

Iki šiol LRT vadovo konkursai vyko įstaigai įsipareigojant užtikrinti kandidatų konfidencialumą. Šiuo metu vykstanti atranka yra pirmoji, kurioje pati LRT paviešins visų kandidatų pavardes.

Terminas pretendentams pateikti paraiškas baigsis penktadienį 17 val., o gegužės 23 dieną vyksiančiame LRT tarybos posėdyje bus atplėšiami vokai, tikrinamas paraiškų tinkamumas ir paskelbti kandidatai. Patys rinkimai vyks birželio 6 dieną.

LRT generalinio direktoriaus kadencija trunka penkerius metus. M. Garbačiauskaitė-Budrienė darbą pareigose pradėjo 2018-ųjų balandžio 4-ąją, ji pareigas dabar eina laikinai, kol nebus paskirtas nuolatinis vadovas.

LRT generalinį direktorių viešojo konkurso būdu skiria LRT taryba, ji pati sudaryta iš 12 narių, kuriuos skirtingu metu deleguoja prezidentas ir Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Tam, kad kandidatas į LRT vadovus būtų išrinktas, jam reikia surinkti mažiausiai septynis iš 12 tarybos narių balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Reikia permainų, dabar visose Lrt laidose pučiama į "vieną dūdą '.

anonYmas --budriene-- lauk

anonYmas --budriene-- lauk portretas
garbaciauskaite -galim --palikt [ arba geriau jau nax.....j abidvi]

Anonimas

Anonimas portretas
Budrienę lauk
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių