Amerikos žmonėms – labai maža, bet išskirtinė Lietuvos dovana

  • Teksto dydis:

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga Lietuvos ambasada Vašingtone JAV žmonėms padovanojo mažiausią pasaulyje JAV Kapitolijaus pastato nano-kopiją.

Ją Lietuvos lazerių technologijų ekspertai gamino tris mėnesius. Ji yra 60.000 kartų mažesnė negu pats pastatas, o ant kopijoje esančio Kapitolijaus kupolo stovinti Laisvės skulptūra yra 10 kartų mažesnė už žmogaus ląstelę.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, ši dovana buvo įteikta Kovo 11 dienos priėmimo, vykusio JAV Kongreso bibliotekoje, metu. Kapitolijaus nano-kopija oficialiai buvo perduota JAV Smithsonian institutui.

„Maža dovana, tačiau ji simbolizuoja didelę Lietuvos ir Amerikos draugystę, kuri paremta laisvės ir demokratijos vertybėmis“, – priėmimo metu sakė Lietuvos ambasadorius JAV Rolandas Kriščiūnas.

Ambasadorius dovaną įteikė JAV Atstovų Rūmų nariui ir Baltijos draugų grupės pirmininkui John'ui Shimkus, kuris taip pat yra ir Smithsonian instituto Tarybos narys.

„Ši dovana yra Lietuvos simbolinė padėka Amerikai už Lietuvos laisvės palaikymą per visa mūsų dvišalių santykių istoriją. Dovana taip pat iliustruoja kiek daug talento ir kūrybiškumo egzistuoja laisvose visuomenėse. Per 30 Nepriklausomybės metų Lietuva padarė didelę pažangą, ir mes norime pasidalinti savo sėkmės istorija su visu pasauliu“, – sakė R. Kriščiūnas.

Šią JAV Kapitolijaus pastato kopiją pagamino Lietuvos įmonė „Femtika“, gaminanti visame pasaulyje žinomus lazerius. Dovanos perdavimo ceremonijoje dalyvavo ir įmonės „Femtika“ vadovas Vidmantas Šakalys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių