Alytaus meras kreipėsi į policiją: prašo paviešinti visą pokalbį

  • Teksto dydis:

Alytaus meras socialdemokratas Jurgis Krasnickas pirmadienį kreipėsi į policiją, prašydamas įvertinti buvusios Alytaus miesto teatro direktorės Lauros Radzevičiūtės veiksmus, kai ši paviešino slapta įrašytą jų pokalbį.

Alytaus meras socialdemokratas Jurgis Krasnickas pirmadienį kreipėsi į policiją, prašydamas įvertinti buvusios Alytaus miesto teatro direktorės Lauros Radzevičiūtės veiksmus, kai ši paviešino slapta įrašytą jų pokalbį.

„Manau, kad po penktadienį pasirodžiusio kito įrašo ir už šiurkščius darbo drausmės iš teatro vadovės pareigų atleistos L.Radzevičiūtės prisipažinimo dar rudenį įrašinėjus pokalbius, prieš dvi savaites pradėtas ikiteisminis tyrimas turėtų įgauti pagreitį. Savo ruožtu aš taip pat paprašiau pareigūnų nustatyti ir kitus jai talkinančius asmenis bei jų tikruosius motyvus“, - pranešime spaudai teigė meras.

Meras tikina, kad artėjant rinkimams žiniasklaidoje buvo paviešinti „iš atskirų žodžių sumontuoti fragmentai“. Jis kreipėsi į L.Radzevičiūtę, reikalaudamas, kad ši paviešintų visų jos turimų neteisėtai įrašytų, neiškarpytų ir nesumontuotų pokalbių turinį.

„Kadangi esu tas meras, prie kurio rankų neprilipo nė vienas litas, o kai kas dar ir neteko galimybių pažarstyti valdišką gerą, visiškai nesistebiu, kad esu neparankus ir mane siekiama bet kuria kaina sukompromituoti ir pašalinti“, - teigė J.Krasnickas.

Viešame laiške socialiniame tinkle L.Radzevičiūtės elgesį jis pavadino „atstumtos moters kerštu“.

Alytaus policija dar vasario pradžioje pradėjo tyrimą dėl galimo Alytaus mero apšmeižimo, paviešinus pokalbius. Penktadienį prokuratūra pradėti dar vieną ikiteisminį tyrimą - dėl galimo J.Krasnicko piktnaudžiavimo.

Buvusi Alytaus teatro direktorė L.Radzevičiūtė žiniasklaidai pateikė garso įrašą, kuriame, pasak jos, girdėti Alytaus mero grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką.

Naujienų portale delfi.lt paskelbtame laiške L.Radzevičiūtė rašo, kad laimėjusi konkursą į teatro vadovės pareigas sulaukė mero grasinimų. Ji pripažino paviešinusi garso įrašą, kuriame slapta įrašė pokalbį su miesto vadovu.

„Duok Dieve, aš tau linkiu - nuoširdžiai tau linkiu - kad tavo veiksmai pasiteisintų. Dėl tavo vaiko“, - girdėti mero balsą primenantis vyriškas balsas garso įraše, kurį paskelbė delfi.lt.

„Vis dėlto esu pediatras. Juokauju. Tavo šaunus vaikas. Tai aš manau, kad motina, turėdama tokį statusą, kurį tu turi, galėtų būti svarbi. Bet aš manau, Laurute, kad tu perlenkei lazdą“, - kalba vyras.

Tai jau antras žiniasklaidoje paskelbtas garso įrašas, siejamas su Alytaus meru.

Pirmajame buvo girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, - girdėti įraše kalbantis vyras.

J.Krasnickas kovo 1 dieną dalyvaus tiesioginiuose Alytaus mero rinkimuose.

Antradienį jo elgesį vertins socialdemokratų etikos komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių