Akmenės rajonui – įtarimų šešėlis: gydytojai neslėpė sulaukę siūlymų skiepyti fiktyviai

  • Teksto dydis:

Po fiktyvių skiepų skandalo Vilniuje šešėlis metamas ir vienam pirmaujančių rajonų pagal paskiepytų gyventojų skaičių. Medikai dalijasi istorijomis esą į ligonines atvyksta Akmenės rajono gyventojai, turintys įrašus, kad yra pasiskiepiję, tačiau iš tiesų neskiepyti. Ir, pasak specialistų, tik atsidūrę reanimacijoje prisipažįsta, kad skiepą gavo fiktyviai, dėl galimybių paso, praneša LNK žinios

„Ir Vilniuje buvo, ir Mažeikių ligoninėje dabar padaugėjo ligonių iš Naujosios Akmenės. Kitiems kolegoms, kurie dirba COVID-19 skyriuose, keli pacientai irgi pasisakė, kad jie nepasiskiepiję, nors atvykę į ligoninę turėjo visus duomenis“, – kalbėjo gydytojas Darius Rauba.

Apie Mažeikių ligoninėje gydomus fiktyviai pasiskiepijusius Akmenės rajono gyventojus kalba šaltiniai ne tik iš sostinės, bet ir iš Klaipėdos.

Paklausę apie tai Mažeikių ligoninės, į kurią vežami akmeniškiai, žurnalistai išgirdo: „Mums tokie įtarimai yra kilę ne dėl Akmenės. Aš tą klausimą kėliau, kai Sveikatos apsaugos ministerijos Šiaulių zonoje buvo pasitarimas. Prokuratūros du tyrimai pagarsinti buvo, kad pasitaiko tokių atvejų“, – sakė Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys taip pat sakė girdėjęs apie tokius atvejus, o Mažeikių ligoninės direktorius ėmėsi patikrinimo, bet paaiškėjo, kad iš 30 čia gydytų Akmenės rajono gyventojų, tik vienas buvo pasiskiepijęs.

Statistikos departamento skaičiai – iškalbingesni: nuo rugsėjo COVID-19 susirgo 509 neskiepyti Akmenės rajono gyventojai, 265 paskiepyti buvo kartą, du ar net tris kartus. Išeitų, kad kas trečias susirgęs buvo pasiskiepijęs. Medikai spėja, kad tokia statistika – iškraipyta.

Akmeniškiai sako netikintys, kad jų mieste skiepija fiktyviai. Akmenės poliklinikos vadovas taip pat neigė, kad kas nors iš jo darbuotojų skiepytų fiktyviai.

„Tikrai fiktyviais skiepais neužsiėmėme. Tiesiog žmonės Akmenės rajone yra pakankamai sąmoningi. Tikrai suveikia skambučiai. Čia viskas yra labai didelio juodo darbo rezultatas“, – teigė Akmenės poliklinikos direktorius Justinas Stašys. 

Tačiau medikai prasitarė – pasiūlymų skiepyti į kempinę sulaukę. „Mes su darbuotojais kalbėjome. Iš tikrųjų ateina ir siūlo, bet kai darbuotojas paklausia: „Ar jūs už mane sėdėsite kažkiek metų“, tai atšoksta“, – kalbėjo skiepų koordinatorė Rasa Penikienė.

Akmenės rajono meras sako, kad specialistai darvo viską, jog žmonės galėtų pasiskiepyti, o noras sukčiauti atsisuks prieš juos pačius. „Čia – kaip rusiška ruletė: įsidėjau šovinį, susukau. Ar liksiu gyvas, ar neliksiu. Nemanau, kad mes šiandien galime tuo rizikuoti“, – svastė jis.

Apgavystė su skiepu prieš žmogų gali atsisukti dukart: nepasiskiepijusiam – didesnė tikimybė užsikrėsti ir sirgti sunkiai, negana  to, ligonis gali negauti tinkamo gydymo.

„Jie žaidžia velnio korta – patys save apgauna“, – tarstelėjo gydytojas D. Rauba.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
kad jau nebežino kaip pasiteisinti, kad serga skiepytieji ir sunkiai, tai sumąstė, kad skiepai nupirkti. Netikiu, kad Akmenėje būtų fiktyviai skiepijama, miestelis mažas, vieni kitus pažįsta. Be to žinant, kas Akmenėj darė skiepus, tai tikimybė lygi nuliui, kad buvo nupirkta. O kad serga skiepyti, tai pati pažįstu, nes esu iš šio miestelio

Tiesiai šviesiai

Tiesiai šviesiai  portretas
..gal nustokit pi5ti protą žmonėms ?

AnI nuomonė.

AnI nuomonė. portretas
O man įdomu , kad lietuvaičiai vis kiti kalti, o ne patys. O juk tos slaugytojos iš jūsų tarpo .Jūsų užaugintos. Girdėjau, kad ir Klaipėdoje 200 eurų ir paskiepytas ir pasas. Tegu gerai prigriebia tiek ėmusius tiek davusius. Tai apgavystė. Tokiomis slaugytojomis negali pasitikėti ir ligoninėje. Nežinai ką jos tau suleis.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių