Abiturientai laikė matematikos bandomąjį egzaminą: kokios nuotaikos?

  • Teksto dydis:

Mokyklose praūžus šimtadieniams, pradedama aktyviau ruoštis egzaminams. Mokiniai turi progą pasitikrinti savo galimybes ir žinias per bandomuosius egzaminus. Vakar jie laikė bandomąjį matematikos egzaminą, praneša LNK.

Sostinės dvyliktokams vakar teko pajusti, ką teks išgyventi jau vasarą – per valstybinius brandos egzaminus. Po tris valandas trukusio matematikos bandomojo egzamino Žvėryno gimnazijos abiturientai neslepia – lengva nebuvo: reikia viską prisiminti, egzamine dominuoja daug įvairių temų, sunku valdyti laiką, dauguma jo pritrūko.

Badomąjį matematikos egzaminą savo mokiniams organizavo Vilnius. Vis dėlto, sulaukus prašymų iš kitų miestų, nuspręsta suteikti galimybę registruotis visoms šalies mokykloms.

Prie šios iniciatyvos prisijungė ir Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija. Jos dvyliktokai išėję iš bandomojo egzamino tikino, kad streso buvo tikrai daug.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Matematikos bandomasis egzaminas buvo laikomas pusšimtyje Vilniaus ir dar 128 mokyklose visoje Lietuvoje. Ar rašyti pažymius už šį bandomąjį egzaminą, spręs patys mokytojai.

„Mokytojai ir mokiniai turi poreikį pajausti, kaip iš tiesų spėja. Kadangi kontroliniai trunka tik vieną pamoką, todėl neturi galimybės pasitikrinti, kaip sekasi tokios trukmės bandomajame egzamine“, – sakė „EDU Vilnius“ direktorė Unė Kaunaitė.

„Manome, kad tokie įsivertinimai padeda ramiau jaustis pačios sesijos metu ir siekti geresnių rezultatų“, – pažymėjo švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Galimybė pasitikrinti savo žinias turėjo ir ukrainiečiai.

Daug vaikų nevaldo laiko. Ir šiandien teko stebėti – vėl ta pati problema. Nespėjo atlikti visų užduočių.

„Sulaukėme prašymų išversti užduotis į ukrainiečių kalbą, nes yra dvyliktokų ukrainiečių, kurie laikys matematikos VBE ukrainiečių kalba“, – sakė U. Kaunaitė.

Mokytojai džiaugiasi tokia galimybe, tačiau neslepia, kad ne visi mokiniai sugebėjo užduotis išspręsti.

„Daug vaikų nevaldo laiko. Ir šiandien teko stebėti – vėl ta pati problema. Nespėjo atlikti visų užduočių“, – pastebėjo matematikos mokytoja Andželika Vertelkienė.

Praeitais metais valstybinio matematikos egzamino neišlaikė 35 proc. abiturientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
badomasis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių