7134 šypsenų iššūkis kviečia prisidėti prie unikalios iniciatyvos

  • Teksto dydis:

Šiuo metu Lietuvoje gyvena daugiau nei pusė milijono vyresnio amžiaus žmonių. Tačiau mūsų visuomenė sensta bene sparčiausiai visoje Europos Sąjungoje, ir, kaip prognozuojama, jau 2030 m. kas trečias šalies gyventojas bus vyresnis nei 60-ies metų amžiaus.

Praėjusią savaitę startavo nemokama draugystės ir bendravimo telefonu linija „Sidabrinė linija“, kuri garbaus amžiaus žmonėms siūlo draugystės paslaugą, t.y. galimybę turėti „telefoninį draugą“. Linijos savanoriai reguliariai paskambina pasidomėti, kaip sekasi, paklausia, kaip žmogus jaučiasi, pasiūlo reikiamą pagalbą.

Marius Čiuželis, „Sidabrinės linijos“ projektą vykdančio M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo vadovas, kartu su kalnams neabejingų bendraminčių grupe – Genadijumi Makuševu, Elena Šešelgyte ir Justu Staniuliu – pasiryžo 7134 senolių šypsenų iššūkiui: įkopti į vieną aukščiausių Pamyre Avicenos viršūnę (7134 m) ir surinkti po eurą už metrą „Sidabrinės linijos“ skambučių finansavimui, savanorių pritraukimui ir apmokymui.

7134 metrai = 7134 eurai = 7134 šypsenos, nes vienas 30 min. „Sidabrinės linijos“ pokalbis kainuoja apie 1 eurą. Lietuvoje iki šiol tokios paslaugos neteikė niekas, nors jos poreikis – milžiniškas.

Tad visi kviečiami prisijungti ir tapti gražesnės senatvės dalimi. Prisidėti prie „Sidabrinės linijos“  iniciatyvos galima siunčiant trumpąją žinutę (SMS) „Galiu5“ numeriu 1670, taip padovanojant 1,5 valandos pokalbiams.

„Sidabrinė linija“ yra nemokama specialiai vyresnio amžiaus žmonėms skirta telefoninė linija, kurioje savanoriai kasdien bendrauja su garbaus amžiaus žmonėmis, išklauso juos, pasidžiaugia, pasitaria, kaip senoliai gali leisti savo dienas.

Tokiu būdu iš esmės sprendžia visuomenės ir vyresnio amžiaus žmonių atskyrimo, vienišumo, bendravimo trūkumo problemas. Daugiau informacijos rasite „Sidabrinės linijos“ paskyroje feisbuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių