Vyriausybės nariai neprognozuoja, kaip keisis kabineto sudėtis: per kadenciją padarėme labai daug

Tęsiantis diskusijoms apie galimus pokyčius Vyriausybėje, opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, ekspremjeras Saulius Skvernelis sako besiviliantis, kad praėjus prezidento Gitano Nausėdos inauguracijai bus pakeistas bent vienas ministras.

„Įgaliojimų grąžinimas – paprasta procedūra, o kaip bus su Ministrų kabineto formavimu, jeigu premjerė bus patvirtinta toliau tęsti darbą, tai, tikiuosi, kad vis tiek bent minimalus pokytis Vyriausybėje bus“, – Eltai teigė S. Skvernelis.

Savo ruožtu prezidento kritikos anksčiau sulaukusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad jos sąžinė „yra rami“.

„Visada yra lengva kritikuoti. Aš ir mano komanda darėme viską, kad krizės būtų suvaldytos. (...) Esu rami, kad padarėme labai daug per visą kadenciją, bet vertinimai gali būti visokie. Pamatysime“, – penktadienį Seime žurnalistams teigė A. Bilotaitė.

„Tik norėtųsi, kad sprendimai būtų paremti argumentais – ne emocijomis, asmeniškumais, bet profesionalumu ir valstybišku požiūriu“, – pabrėžė ji.

Prognozuoti, kokie sprendimai bus priimti, nesileido ir teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

„Suprantu, kad rinkiminiai metai, bet esu tikra, kad šiuos sprendimus tiek premjerė, tiek kiti vadovai priims“, – žurnalistams nurodė ji.

ELTA primena, kad rinkimus laimėjęs prezidentas G. Nausėda kampanijos metu kartojo, jog jį perrinkus prezidentu Vyriausybės sudėtis turėtų keistis. Apie tai jis užsiminė ir pirmojo rinkimų turo metu.

G. Nausėda balandžio mėnesį yra sakęs, kad jeigu K. Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sūduvis

sūduvis portretas
Tikrai pritariu kad per kadenciją padarė daug blogo, žmonių skurdinimo, sveikatos apsaugos, visuomeninio transporto rajonuose, švietimo ir t.t. žlugdymo srityse.

Komentaras

Komentaras portretas
Tikrai padarė daug, žmones apiplėšė, pavertė ubagais.

Bilotaite kam jau kalbėt

Bilotaite kam jau kalbėt portretas
bet pačiai geriau patylėt.....apie pačios isteriškos blondinės su išsprogusiomis akimis ,susidarius bet kokiai kiek ekstremališkesnei situacijai, bijančiai priimti reikalingus sprendimus ir vėliau prisiimti už tai asmeninę atsakomybę, nuveiktus darbus geriau galėtu pasakyti VRM pavaldžių struktūrų darbuotojai ir nemanau , kad tie vertinimai būtų teigiami.....ir tai sakau kaip buvęs toje sistemoje kelis dešimtmečius ir matęs ne vieną VRM vadovą ir dabar pabendraujantis su šios sistemos darbuotojais, bei girdintis atsiliepimus apie pačią....jeigu ką teigiamo ir nuveikė VRM, tai tik jos aparatas, bet ne pati, nes be jo šioje srityje esate visiškas 0....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių