Vyriausybė pritarė Seimo atstovo JAV kongrese finansavimui

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pirmadienį pritarė parlamentaro Žygimanto Pavilionio siūlymui kitų metų biudžete numatyti lėšų Seimo nuolatiniam atstovui Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Kongrese.

Iš dalies pritarta dar trims parlamentarų siūlymams dėl 2021-ųjų biudžeto asignavimų, o didžiajai daliai Seimo narių pateiktų pasiūlymų nepritarta.

„Buvo gauti 58 pasiūlymai, dauguma iš jų yra susiję su naujų objektų įtraukimu, naujais projektais, kurie anksčiau nebuvo finansuoti, jiems siūloma nepritarti“, – Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Ministrų kabinetas pritarė, kad asignavimai Seimo kanceliarijai būtų padidinti 44 tūkst. eurų – lėšos  numatytos Seimo nuolatinio atstovo JAV Kongrese išlaikymui.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, dėl Seimo atstovo JAV kongrese finansavimo iš esmės jau buvo apsispręsta teikiant patikslintą biudžeto projektą, tačiau tuomet papildomos lėšos buvo numatytos tik Užsienio reikalų ministerijai, nors papildomo finansavimo šiuo atveju reikia ir Seimo kanceliarijai.

Iš dalies pritarta parlamentaro Lauryno Kasčiūno pasiūlymui 100 tūkst. eurų sumažinti asignavimus Specialiųjų tyrimų tarnybai turtui įsigyti ir juos skirti priedams už tarnybos stažą, bei Artūro Žukausko pasiūlymui padidinti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos asignavimus 11,7 mln. eurų, juo skiriant skaitmeninio ugdymo plėtrai ir dėl koronaviruso pandemijos patirtiems mokymosi praradimams kompensuoti.

„Nors yra nemenka tikimybė, kad galima bus šias reikmes (nuotolinio ugdymo – BNS) finansuoti ES Atsigavimo fondo lėšomis, bet kadangi nuotolinis ugdymas yra dabar aktualija, tiesiog iš esmės perfinansuojame valstybės pasiskolintomis lėšomis, kad nuo metų pradžios tiek poreikiai kurie objektyviai yra, galėtų būti patenkinti“, – Vyriausybės posėdyje sakė I. Šimonytė.

Taip pat iš dalies pritarta Seimo narių Tomo Vytauto Raskevičiaus, Dainiaus Kepenio, Tomo Bičiūno, Eugenijaus Gentvilo ir Sergejaus Jovaišos pasiūlymui padidinti asignavimus Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai 19 tūkst. eurų – jie bus skirti kontrolieriaus išeitinei išmokai.

„Daug tų išeitinių išmokų nebuvo numatyta pirminiame (biudžeto – BNS) projekte, tai mes pasistengėme tą situaciją išspręsti per visas institucijas. Liko vaiko apsaugos kontrolieriaus, todėl siūloma atsižvelgti (į parlamentarų pasiūlymą – BNS)", – teigė I. Šimonytė.

Seimas biudžetą planuoja tvirtinti gruodžio 22 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Jo Amerikai tokio ir reikia,gaila išmestu pinigų,o kas bekovos su Astravu,vdrug nupirksim kokia pigia elektrą ,ji pavojinga,baisu

cha na pagaliau surado kur ta pusdurny iskist

cha  na  pagaliau  surado kur ta  pusdurny  iskist  portretas
ir gejams iseitines ismoket uz vaikuciu tvirkinima...niekaip nesuprantu stojo si apsinarkosinusiu agrastu sutve y ES ,o komisarus apmokamus is mokesciu moketoju kisenes siuncia y amerikos kongresa ???!!! Briuselio komsprgai turetu siems uzupakalio vakarietisku vertybiu saugotojams nupirkt navigatorius ,kad jie nesusipainiotu kur turetu vykt y Briusely ar vasingtona...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių