VRK: savivaldos rinkimų dalyviai surinko apie 8 mln. eurų, išleido 7,5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Kovą vykusių savivaldos rinkimų dalyviai iš viso surinko beveik 8 mln. eurų aukų, agitacijai išleido apie 7,5 mln. eurų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Didžiąją dalį gautų lėšų, 5,6 mln. eurų, sudarė politinių organizacijų lėšos, iš jų apie pusė buvo valstybės biudžeto asignavimai.

Fizinių asmenų aukos siekė 1,9 mln. eurų, apie 319 tūkst. eurų savo kampanijoms skyrė patys kandidatai.

Turtingiausia partija per rinkimus buvo valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, ji savivaldos rinkimams turėjo beveik 1,5 mln. eurų.

Antra pagal surinktas aukas – opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, gavusi beveik 1,2 mln. eurų, trečia – opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija su 997 tūkst. eurų.

Liberalų sąjūdžio rinkimų sąskaitose buvo 692 tūkst. eurų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos – 690 tūkst., Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – 526 tūkst., Darbo partijos – 414 tūkst., Laisvės partijos – 405 tūkst. eurų.

Į turtingiausių rinkimų dalyvių dešimtuką pateko ir dabar jau buvęs Seimo narys Mykolas Majauskas. Kaip savarankiškas kandidatas Vilniaus miesto mero rinkimuose dalyvavęs politikas surinko 165,1 tūkst. eurų aukų.

Kaip skelbia VRK, iš išleistų 7,5 mln. eurų kiek daugiau nei 876 tūkst. eurų dar nesumokėta už suteiktas su rinkimais susijusias prekes ir paslaugas.

Iš viso dalyvauti šių metų savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose buvo registruoti 262 savarankiški politinės kampanijos dalyviai, galėję turėti savo rinkimų sąskaitas.

VRK pranešė iki antradienio vakaro gavusi per 200 politinės kampanijos finansavimo ataskaitų, jas iki balandžio 18 dienos turėjo pateikti savivaldybių tarybų ir merų rinkimų politinės kampanijos dalyviai.

Visas šias ataskaitas ir kitus finansinius dokumentus VRK perduos patikrinti auditoriams.

Didesnę nei 111 tūkst. 860 eurų sumą per šiuos rinkimus gavę rinkimų dalyviai finansų ataskaitas ir dokumentus turi laiko pateikti iki birželio 17 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių