T. Langaičio mandatas panaikintas, į Seimą ateina A. Kupčinskas

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį nutraukė konservatoriaus Tado Langaičio įgaliojimus Seime jo paties prašymu.

„Prašau nutraukti mano įgaliojimus, man atsistatydinus iš Seimo nario pareigų“, – trečiadienį per VRK posėdį pareiškė T. Langaitis.

Klausiamas, ar atsistatydina savo noru, T. Langaitis patvirtino: „Atsistatydinu nieko neverčiamas, savo noru apsisprendęs“.

Vietoje T. Langaičio į Seimą ateis Kauno meras Andrius Kupčinskas, kuris Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų sąraše liko pirmas po brūkšnio.

Opozicinės konservatorių frakcijos atstovas T. Langaitis pasitraukiantis iš Seimo paskelbė praėjusį penktadienį.

Jis teigė atsisakantis mandato, nes su dabartiniais valdančiaisiais „valstiečiais“ parlamente „konstruktyvus darbas nėra įmanomas“.

Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis BNS sakė, kad T. Langaičiui tikriausiai teko rinktis tarp verslo ir politikos, ir pralaimėjo politika.

T. Langaitis iki išrenkamas į Seimą dirbo investicinės bankininkystės, rizikos kapitalo, technologijų startuolių srityse. 

Į Seimą 2016 metais T. Langaitis buvo išrinktas pagal partijos sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kokia pas 'konservus' mandato kaina?.. O juk į Seimą galima TIK rinkimų tvarka patekt; rinkimai jau baigės, kodėl 'sąrašiniai' lygesni už viendatininkus, kur vyksta rinkimų peržaidimas?

Anonimas

Anonimas portretas
Cia vienas per kita vaiksto kedem pasimaino.O zmonems ne lengviau bet tik sunkiau.

NA NA

NA NA  portretas
apsivogęs Lankaitis, neša kudašių ,kad apsaugotu savo anūkėlio , ne ką geresnio už jo reputaciją , ar VRK neturi žinoti ,kodėl Lankaitis bėga iš seimo ,kodėl lankaičiui nesidomi STT prokuratūra ir pati Grybauskaitė ,nes pas ją Lankaitis atėjo su baltom pirštinėm ir pasityčiojo iš teisingumo ,,,,sėkmės ,perduoti baltas pirštines, auksinio tualeto statytojui ,kupčinskui ,,,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių