VRK imasi tirti, ar O. Šurajevo vaizdo įrašas apie A. Zuoką – politinė reklama

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) imasi tirti, ar visuomenininko, komiko įrašas apie kandidatą į Vilniaus merus Artūrą Zuoką yra politinė reklama.

„Už balsavo 10, prieš balsavo du. (...) Sprendimas priimtas, pradedamas tyrimas“, – antradienį posėdyje sakė laikinasis VRK vadovas Andrius Puksas.

Tokį sprendimą VRK priėmė kovo pabaigoje gavę A. Zuoko kreipimąsi.

Komisija ketina tirti šių metų kovo 1-ąją „Youtube“ platformoje patalpiną O. Šurajevo vaizdo įrašą „KODĖL ZUOKAS YRA NUSIKALTĖLIS?“. Jame humoristas kritikuoja A. Zuoką ir vardina priežastis, kodėl rinkėjai neturėtų už jį balsuoti.

VRK nariams daugiausia klausimų kilo dėl vaizdo įrašo finansavimo, kitaip tariant, ar už reiškiamą nuomonę O. Šurajevui buvo sumokėta.

„Iš esmės tai yra vienas iš klausimų. Tyrimo metu gal ir daugiau jų išaiškės. Bet tai yra vienas iš pagrindinių klausimų, kodėl tyrimas pradėtas“, – BNS sakė A. Puksas.

Iki šiol VRK po gauto skundo tikslino informaciją, jog galėtų priimti sprendimą, ar yra pagrindas tyrimui.

Jeigu kažkas įrodys, kad aš gavau už tai atlygį, tai aš jiems sumokėsiu milijoną eurų.

Pats O. Šurajevas teigia, jog už vaizdo įrašo sukūrimą jokio atlygio iš politinių partijų negavo.

„Tegul tiria. Nuspręs, kad politinė reklama? Gerai, ir kas iš to? Gausiu baudą? OK, bus bauda. Reikės pažymėti, kad politinė reklama? Pažymėsiu. Reikės teikti apeliaciją? Teiksiu ir pažaisim tą žaidimą“, – BNS antradienį sakė visuomenininkas.

„Jeigu kažkas įrodys, kad aš gavau už tai atlygį, tai aš jiems sumokėsiu milijoną eurų“, – pridūrė jis.

O. Šurajevo teigimu, už atlygį kurti tokias reklamas būtų per didelė rizika.

„Preliminariai už tokį vaizdo įrašą turbūt galėtų sumokėti kelis tūkstančius. Ar už kelis tūkstančius verta taip rizikuoti savo reputacija ir ją taip griauti?“ – svarstė humoristas.

Vis dėlto jis teigė, kad jo nuomonę galima laikyti „politine antireklama“.

„Aš prieš rinkimus labai tikslingai agitavau prieš A. Zuoką, mano tikslas buvo, kad jis pralaimėtų“, – sakė O. Šurajevas.

Kovą sostinės meru po antrojo turo tapo Valdas Benkunskas. Jis nugalėjo „Laisvės ir teisingumo“ kandidatą A. Zuoką. Konservatorius surinko 52 proc., o buvęs miesto vadovas – 47 proc. rinkėjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Man atrodo kad ZUOKA PRISIDARĖ SKOLU PER PIRMA BANDIMA TAPTI MERU TIEM TRIM VERSLININKAM NU ANTRA KARTA NERIZIKUOS JEIGU IŠ ŠURAEVO NEPRISITEIS PINIGĖLIU

kauniete

kauniete portretas
Nu gerai visi žinom kad tas Šuraevas sau dėka Pišo pažinties sau leidžia viska bet kuom protingesnis tas susenes jaunikis Zuokys Rimtas žmogus net nekreiptu dėmesio i ligoni matyt senukas Zuokis pats jau kvankšt toks noras gavus jaunikle padaryt karaliene už vilniečiu pinigus kuom jis prastesnis už Šimašiu kur jaunikliai pili pastatė savo senaja palikes

Kauniete

Kauniete portretas
Ot pasidarbavo tas zuoka konservatoriu laikais Zuoky kaip varei pas lenkus su čemodanu ot tridos sukčiau gavai Ko dabar piksti ant to Šuraevo Olegai daugiau papasakok jaunimuo apie ta sena Kisa -Vorobjanina konservini rubikona
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių