Visuomenės apklausose favoritu būsimuose prezidento rinkimuose lieka G. Nausėda

  • Teksto dydis:

Visuomenės apklausos dabartiniam šalies vadovui Gitanui Nausėdai prognozuoja patekimą į antrą būsimų prezidento rinkimų turą, realiausiais jo varžovais įvardijami dar keturi politikai.

Šiuos bendrovių „Vilmorus“ ir „Norstat LT“ tyrimų duomenis likus dviem metams iki 2024-ųjų prezidento rinkimų ketvirtadienį paskelbė naujienų portalas 15min.lt.

Visuomenės apklausose pateiktas ekspertų atrinktas politikų, turinčių realiausius šansus patekti į antrąjį rinkimų turą, penketukas: Gitanas Nausėda, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis, Seimo vadovė, Liberalų sąjungos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Abiejų tyrimų duomenimis, G. Nausėda turėtų patekti į antrąjį rinkimų turą, o prasčiausiai iš penketuko pasirodytų V.Čmilytė-Nielsen.

„Vilmorus“ apklausoje lyderio pozicija atiteko G. Nausėdai (už jį balsuotų  21,1 proc. apklaustųjų), po jo rikiuojasi V. Blinkevičiūtė (11,9 proc.), S. Skvernelis (10,6 proc.), už I. Šimonytę ir V. Čmilytę-Nielsen balsuotų atitinkamai 8,7 ir 4,6 proc. apklaustųjų.

„Norstat LT“ tyrime I. Šimonytė sulaukė 22 proc. apklaustųjų paramos, G. Nausėda – 16 proc. Toliau rikiuojasi S. Skvernelis su 7 proc., V. Blinkevičiūtė su 6 proc. ir V. Čmilytė-Nielsen su 4 proc. apklaustųjų palaikymu.

„Vilmorus“ tūkstantį pilnamečių Lietuvos gyventojų apklausė akivaizdžiuose interviu ir interviu telefonu. „Norstat LT“ atliko internetinę apklausą, jos metu buvo apklausti gyventojai nuo 18 iki 74 metų amžiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
Prezidentas ( kas jis bebutu) tai turi diplomatas O diplomatas turi ieškoti sprendimu,bet nekurstyti karu

Prezidentas Nr.1

Prezidentas Nr.1 portretas
Buvo tik Grybauskaitė.Žinoma , šis teiginys suvokiamas tik ne silpnapročiams .

????!!!

????!!! portretas
Cmilyte?Rimtai?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių