Viceministras A. Pranckevičius: globalių išbandymų akivaizdoje ES turi likti tvirta ir vieninga

  • Teksto dydis:

Būtina išlaikyti Europos Sąjungos (ES) vienybę, esant globaliems išbandymams, pažymėjo užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius, antradienį dalyvaudamas ES Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) posėdyje Briuselyje, Belgijoje.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, Taryboje aptarta spalio 21–22 dienomis vyksiančio Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimo darbotvarkė, kurioje įtraukti atsako į COVID-19 pandemiją bei ES skaitmeninės strategijos klausimai, pasirengimas šiais metais vyksiantiems tarptautiniams renginiams: Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, Azijos ir Europos viršūnių susitikimui (ASEM), Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijai (COP26) Glazge, Škotijoje.

„Kaip teisingai pabrėžė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen savo praėjusią savaitę perskaitytame pranešime apie ES padėtį, Baltarusijos vykdoma hibridinė ataka – ne pirma ir ne paskutinė, todėl turime ieškoti bendrų priemonių atsakyti į tokią agresiją, vieningai apsaugoti ES išorinę sieną ir užkardyti piktnaudžiavimą Europos prieglobsčio sistema“, – pabrėžė viceministras A. Pranckevičius. Šioms ES atsako priemonėms itin svarbus Europos vadovų dėmesys, todėl A. Pranckevičius pasiūlė migracijos klausimą aptarti artimiausiame EVT posėdyje.

Viceministras taip pat paragino kruopščiai pasirengti gruodžio 15 dieną vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui. „Šis viršūnių susitikimas turi parodyti Rytų kaimynystės politikos strateginę reikšmę, paskatinti šios politikos įgyvendinimą ir suteikti postūmį ateičiai“, – pabrėžė A. Pranckevičius. Formuluojant ES poziciją tarptautiniuose renginiuose būtina išlaikyti ES vienybę, ypač atsakant į Rusijos ir Kinijos veiksmus.

BRT posėdyje taip pat aptartas atsakas į COVID-19 pandemijos koordinavimą, santykiai su Jungtine Karalyste (JK), Europos ateities konferencijos darbas. Ministrai apsikeitė nuomonėmis ir apie Europos Komisijos teisėkūros programos 2022 metams planavimą. Viceministras A. Pranckevičius pabrėžė, kad pandemijos įveikimas, ekonomikos atkūrimas, žalioji ir skaitmeninė transformacija, inovatyvumo ir atsparumu didinimas yra svarbiausios ES veiklos kryptys. „Svarbu toliau stiprinti vidaus rinką, kuri yra Europos Sąjungos pamatas, ir šalinti vis dar išliekančias kliūtis“, – sakė viceministras.

Kalbėdamas apie santykius JK, A. Pranckevičius išsakė paramą Europos Komisijos pastangoms užtikrinti su JK sudarytų susitarimų įgyvendinimą ir rasti pragmatinius iškylančių problemų sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PRANSKEVIČIUS , pasismailinęs liežuvį iki

PRANSKEVIČIUS , pasismailinęs liežuvį iki portretas
š i o l ,galimai, sąmoningai n e s u v o k i a , jog JANKIAIS p a s i t i k ė t i NEGALIMA ir tai jie į r o d ė LIETUVAI po II-ro pasaulinio karo m u l k i n d a m i lietuvaičius, kurie žadėjo NETRUKUS ateiti ir "išgelbėti"--tačiau n e a t ė j o,ko pasėkoje buvo IŠŽUDYTI visi MIŠKINIAI.--JANKIAIS negalima tikėti ir tai, kokią ŽALĄ JIE padarė per 20 metų afganistaniečiams, bei vietnamiečiaims.--Visa tai rodo , jog JANKIAI yra a b s o l i u t ū s XXI -mo amžiaus savanaudžiai PLĖŠIKAI--nualinę paliko gyventojus NUOGUS.---Pagrindinė Lietuvos GYVENTOJŲ dalis labai p e r g y v e n a , jog dabartiniai Lietuvos p o l i t i n i a i dipukai, esantys VALDŽIOJE, nepagrįstai patlaižiauja JANKIAMS, menkindami ES esantį saugumą

Anonimas

Anonimas portretas
JevroPiderSojuzas TURI BUTI SUNAIKINTAS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių