Valstybės vadovai Kalėdų išvakarėse kreipėsi į vienus likusius žmones: jūs nesate vieniši

  • Teksto dydis:

Valstybės vadovai sveikindami žmones Kalėdų proga sako, kad dėl koronaviruso apribojimų vieni prie Kūčių stalo likę žmonės neturėtų jaustis vieniši, nes jie yra mintimis su kitais, o laikydamiesi saugumo reikalavimų elgiasi prasmingai.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia tikįs, kad kiti metai atneš daugiau santarvės ir gerų naujienų.

„Šią ypatingą dieną taip norisi pakalbinti kiekvieną – apsuptą artimųjų šilumos šeimos rate ir esantį vienumoje, drąsų ir nusiminusį, o gal ir pavargusį, jauną ir seną, stiprų ir ligų kamuojamą“, – sakė G. Nausėda.

„Šventų Kalėdų šviesa yra tokia didelė, kad padeda ryškiau pamatyti tuos dalykus, kurių kasdienybėje nepastebime arba neįvertiname. Jos akivaizdoje geriau suvoki, koks nuostabus dalykas yra gyvenimas, kaip lengva nusišypsoti kitam žmogui ir sulaukti jo šypsenos, kaip smagu ištiesti pagalbos ranką nepažįstamajam ir išgirsti iš jo paprastutį žodį: „ačiū“, – teigė prezidentas.

„Šiandien kaip niekada norisi, kad nebūtų vienišų žmonių. Kreipiuosi į tuos, kurie šį vakarą sėdi prie Kūčių stalo vieni. Jūs tikrai ne vieniši, jei mintimis esate su kitais žmonėmis, o jie galvoja apie Jus“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentas linkėjo ramaus Kūčių vakaro ir džiaugsmingo šventų Kalėdų ryto.

 

 

„Tegul tai suteikia mums stiprybės tvirtai atverti vartus į 2021-uosiuos, kuriuose bus daugiau santarvės, meilės, gerų naujienų ir tarpusavio pasitikėjimo“, – teigė jis.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad Kalėdos primena, jog šviesa visada nugali tamsą, ir pabrėžia tikinti, kad „virusas mūsų neįveiks“.

 

 

Premjerės teigimu, žmonėms teko išmokti gyventi kitaip, tačiau net ir vienatvė šiais metais turi didelę prasmę.

„Besibaigiančius metus atsiminsime visada. Metai, kai aplink buvo daugiau baimės, vienatvės, praradimų ir liūdesio. Tačiau kartu tai buvo metai, kai labiau tikėjome, daugiau atradome, ieškojome naujų bendravimo būdų ir džiaugėmės smulkmenomis“, – sakė I. Šimonytė.

„Teko išmokti gyventi kitaip. Ir dar kurį laiką teks taip gyventi. Šiemet Kūčios ir Kalėdos bus kitokios. Tačiau būdami atskirai, iš tiesų mes esame su tais, kuriuos saugome. Net ir vienatvė šiais metais turi didelę prasmę“, – teigė Vyriausybės vadovė.

„Todėl tikiu, kad šįvakar, susėdę prie mums svarbaus Kūčių stalo ne taip gausiai kaip pernai, gal net ir po vieną, širdyje nesijausime vieniši. Tikiu, kad virusas mūsų neįveiks“, – sakė premjerė.

„Visi esame drauge. Drauge su medikais, pareigūnais, savanoriais. Tegu nušvitusi Kalėdų žvaigždė mums primins, kad šviesa visada nugali tamsą. Tegu Kalėdos bus Jums dosnios to, ko pasiilgote labiausiai. Lai šventų Kalėdų nakties stebuklai šiemet pildosi ne tik vaikams. Visiems Jums linkiu sveikatos! Ir, žinoma, būkite laimingi!“ – sakė ministrė pirmininkė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen padėkojo visiems, besilaikantiems nuotolinio solidarumo.

„Šiemet šventes pasitinkame kitokie. Gyvename nauju ritmu, reikalaujančiu daugiau pilietiškumo, sąmoningumo ir susitelkimo. Dėvime kaukes, nes jaučiame atsakomybę už save ir savo artimuosius. Laikomės karantino, nes norime, kuo greičiau grįžti prie ankstesnio gyvenimo“, – sakė parlamento vadovė.

„Tai nelengvas, neretai skaudus laikas mums kaip visuomenei. Noriu padėkoti visiems besilaikantiems nuotolinio solidarumo. Kol kas tai vienintelis būdas, kuriuo galime efektyviai apsisaugoti. Jūsų pastangos yra sąmoningo pilietiškumo pavyzdys. Visi kartu mes tikrai rasime jėgų įveikti visas negandas“, – teigė ji.

V. Čmilytė-Nielsen atskirai padėkojo medikams, mokytojams ir policininkams, kurie veikia pirmose linijose ir neša didžiausią krūvį kovojant su pandemija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasikabinkit vado portretą ir akyse bus laimės ašaros iš pobūvio rūmuose....

Nustebęs

Nustebęs portretas
O kodėl tik Prezidentas su antrąja puse, o garbingos damos be vyrų save demonstruoja?

Šahmatistė

Šahmatistė portretas
mačiau, iš mandrumo tai vos pašneka:D).Turėsim reikalų vėliau su baisia pasipūtėle.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių