„Valstiečiai“ nepasirašys susitarimo dėl užsienio politikos, dėl gynybos prašys valdančiųjų pažado

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) nepasirašys Seime rengiamo nacionalinio susitarimo dėl užsienio politikos, o susitarime dėl gynybos dalyvaus tik gavę valdančiųjų pažadą kol kas nesvarstyti „visuomenę skaldančių“ iniciatyvų.

„Per daug yra skirtingos pozicijos, į mūsų pastabas nebuvo reaguota. Pirmiausia nemanome, kad Kinija yra tolygi Rusijai, ką bando padaryti liberalai ir konservatoriai“, – po LVŽS tarybos posėdžio penktadienį BNS sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Tarybos manymu, valdančiųjų parengto susitarimo dėl užsienio politikos turinys yra nekonkretus, stokojantis konstruktyvios idėjos, kuri pozicionuotų Lietuvą kaip stiprią, ekonomiškai augančią, telkiančią Europą, atremiant Rusijos formuojamus saugumo iššūkius.

„Mūsų atsakas į šitą susitarimą bus mūsų pačių parengta užsienio politikos doktrina“, – teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, kitoje Seimo kadencijoje, jei „valstiečiai“ dalyvaus derybose dėl valdančiosios daugumos, jie sieks užsienio reikalų ministro portfelio.

„Dar niekada Lietuvoje užsienio politika nėra padariusi tiek nuostolių, kiek padarė per šiuos pusantrų metų. Užsienio politika paversta ekonomikos griovimo priemone, ji tapo kažkokiu įrankiu viską aplinkui griauti“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Mūsų atsakas į šitą susitarimą bus mūsų pačių parengta užsienio politikos doktrina.

Didžiausia klaida jis vadino sprendimą leisti Lietuvoje atidaryti Taivaniečių atstovybę. Dėl atstovybės atidarymo tokiu pavadinimu Lietuva sulaukė Kinijos politinio protesto ir oficialiai nepaskelbtų sankcijų.

Tuo metu susitarimą dėl gynybos „valstiečiai“ linkę pasirašyti, tam gautas partijos tarybos įgaliojimas, tačiau jie kelia sąlygą, jog valdantieji iš Seimo darbotvarkės turi „išimti Lietuvos visuomenę skaldančius projektus“.

Tarp tokių projektų – civilinės sąjungos įteisinimas, narkotikų dekriminalizavimas, buvusio Aukščiausiosios Tarybos pirmininko Vytauto Landsbergio pripažinimas valstybės vadovu.

„Jeigu Seimo pirmininkė pasakys, kad tie klausimai nebus svarstomi, kol nebus panaikinta nepaprastoji padėtis, o ji bus tol, kol bus karo veiksmai Ukrainoje, tokiu atveju aš pasirašau. Esu linkęs tikėti Seimo pirmininkės žodžiais. Man užtenka tik žodinio pasakymo, turiu įgaliojimus pasirašyti, partija tekstui pritaria“, – BNS sakė „valstiečių“ lyderis.

Anot jo, projektais dėl civilinės sąjungos įteisinimo, valstybės vadovo statuso suteikimo V. Landsbergiui ir kitais „valdantieji (...) silpnina visuomenės atsparumą ir demotyvuoja didelę dalį žmonių, kurių vertybės šeimos, žmogaus orumo ir kitais klausimais nesutampa su valdančiųjų“.

„Valdžios elgesyje, mes, kaip ir daugelis Lietuvos žmonių, matome veidmainiavimą ir nesąžiningą politiką. Popieriniais pareiškimais jie demonstruoja, jog neva rūpinasi valstybe, tačiau darbais – ją skaldo“, – sakė R. Karbauskis.

Nacionaliniai susitarimai dėl gynybos ir užsienio politikos inicijuoti Rusijai pradėjus invaziją Ukrainoje.

LVŽS yra didžiausią opozicinę frakciją Seime turinti partija. Parlamente jai atstovauja 20 politikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piziau

Piziau portretas
Ar tikrai tavo bratka gėjus o žmona lezbijanka ?

Ypatingai bukiems liberzombių patryjotams

Ypatingai bukiems liberzombių patryjotams  portretas
---Tarybos manymu, valdančiųjų parengto susitarimo dėl užsienio politikos turinys yra nekonkretus, stokojantis konstruktyvios idėjos, kuri pozicionuotų Lietuvą kaip stiprią, ekonomiškai augančią, telkiančią Europą, atremiant Rusijos formuojamus saugumo iššūkius.

Pagarba " valstiečiams " ir Karbauskiui

Pagarba " valstiečiams " ir Karbauskiui  portretas
tokios nepagarbos ir žmonių kiršinimo koks vyksta valdant liberkonsrrvynui , Lietuvoje dar nebuvo . Ačiū už " sveiką galvą " ir adekvatų mąstymą . Balsuosiu tik už " valstiečius " . Bukų liberzombių patryjotų , kurie net elementaraus teksto nesuvokia , nesuvokia argumentų , matyt daugiau nenoriu .
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių